Košarka

Hezonji 33 minute, Knicksima 15. poraz u nizu; vratio se Love i preselio Žižića van startne petorke

Branimir Korać • subota, 09.02.2019.
Hezonji 33 minute, Knicksima 15. poraz u nizu; vratio se Love i preselio Žižića van startne petorke
Foto: EPA

U dvije ranije utakmice NBA programa nastupili su hrvatski igrači Mario Hezonja i Ante Žižić te s momčadima s dna lige upisali novi poraz. Hezonja je imao veliku minutažu, a Žižić dvostruko manju...

Nakon što je u Dallas došao Luka Dončić, Dennis Smith izgubio je status i nije više bio prvi izbor. S vremenom je postajalo sve jasnije kako neće biti mjesta za obojicu u Mavericksima i da je Smith taj koji mora otići. Dolaskom u New York Smith je dobio svoju momčad.

Iako je odigrao jako dobru utakmicu, Knicksi nisu uspjeli svladati u gostima Pistonse. Stigao je očekivani poraz, čak 15. u nizu što Knickse čvrsto drži na dnu lige. Ovdje su se čak dobro držali neko vrijeme, iskoristili su opuštanje Pistonsa, ali kada je Detroit opet podignuo razinu igre, lakoćom se odvojio.

Ulazak u utakmicu bio je očajan od strane Knicksa koji su brzo ušli u zaostatak 21:5, nakon prve dionice gubili su 41:22, ali uspjeli su se nekako vratiti i poravnati.

Pistonsi su odgovorili, ponovno se odvojili i mirno dovršili posao.

Mario Hezonja odradio je 33 minuta i to najveći dio minutaže odradio je u komadu. Unatoč dosta lošem šutu, odigrao je solidnu utakmicu i upisao osam poena (3/9 za dva, 0/2 za tri, 2/2 slobodna), sedam skokova i dvije osvojene lopte.

Dennis Smith bio je prvo ime Knicksa s 31 poenom i osam asistencija, a DeAndre Jordan dodao je 14 poena i 11 skokova. Kod pobjednika Andre Drummond završio je s 29 poena i 20 skokova, Blake Griffin dodao je 26 poena i šest skokova, a Reggie Jackson 20 poena i šest asistencija.

Poraz je upisao i Ante Žižić koji je s Cavsima gostovao kod Washingtona i nije imao šanse. Cavsi su nakon tri mjeseca pružili prve minute Kevinu Loveu koji je bio vrlo kratko na parketu. Love je igrao samo šest minuta, krenuo je u petorci, a Cavsi su poručili kako je to planirano i ne postoji nikakav problem.

Žižić je povratkom Lovea ispao iz startne petorke, ali je svejedno odradio 16 minuta s klupe i za to vrijeme ubacio je šest poena uz šut 3/4. Prva imena kod Cavsa bili su Collin Sexton s 27 poena i Jordan Clarkson s 24 poena.

Na drugoj strani u sjajnom izdanju predstavili su se igrači pristigli iz Bullsa, Bobby Portis posebno s 30 poena i šest skokova, a Jabari Parker imao je sedam poena, 11 skokova i devet asistencija.

NBA:
Detroit Pistons - New York Knicks 120:103
Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 119:106

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!