Košarka

Šarić solidan u porazu Wolvesa, Davis presjedio čitavu posljednju četvrtinu, Warriorsi se namučili sa Sunsima

Petar Jenjić • subota, 09.02.2019.
Šarić solidan u porazu Wolvesa, Davis presjedio čitavu posljednju četvrtinu, Warriorsi se namučili sa Sunsima
Foto: EPA

Četiri hrvatska košarkaša noćas su nastupila na NBA parketima, a njihove su momčadi u konačnici upisale poraze. Najefikasniji od njih bio je Dario Šarić u utakmici protiv New Orleans Pelicansa kojima je prvo ime bio Anthony Davis, iako je presjedio čitavu posljednju četvrtinu u napetoj utakmici...

Do 18. uzastopne pobjede protiv Phoenix Sunsa stigli su Golden State Warriorsi koji su se noćas namučili, ali su ipak slavili sa 117:107. Ipak, nije bilo tako lako za aktualne prvake koji su tijekom prve četvrtine zaostajali i 17 razlike (26:9). Igrali su Sunsi vrlo dobro sve do posljednje četvrtine u kojoj su vodili sa 94:88. Međutim, uslijedila je serija Warriosa od 13:0 nakon čega više nije bilo povratka.

Warriorse je predvodio Klay Thompson s 25 poena i šest skokova, Kevin Durant dodao je 21 poen i osam skokova, dok je Steph Curry susret zaključio s 20 koševa, sedam skokova i sedam asistencija.

Kelly Oubre Jr. s 25 poena i 12 skokova te Deandre Ayton s 23 koša i 12 skokova predvodili su Sunse. Dragan Bender dodao je dva poena (1/1 za dva, 0/4 za tricu), šest skokova i pet asistencija za 18 minuta na parketu.

Nakon puno priča tijekom prijelaznog roka nije se ostvario očekivani odlazak prve zvijezde New Orleans Pelicansa. Ne samo to, već je Anthony Davis noćas krenuo u početnoj postavi protiv Minnesota Timberwolvesa koje su svladali rezultatom 122:117. Iako je utakmica bila izjednačena, a Davis dominirao kroz tri četvrtine, u posljednjih 12 minuta uopće nije ulazio trenerskom odlukom. Koliko je to bilo njegovom, a koliko pritiskom NBA lige da se zdrava košarkaška zvijezda ne drži prisilno na klupi.

Umjesto njega ušao je Julius Randle koji je ubilježio nekoliko bitnih poena u ostvarivanju pobjede svoje momčadi. Iako su Wolvesi tijekom prvog poluvremena imali i 18 koševa viška, sve su to do kraja druge dionice uspjeli prosuti. Karl Anthony Towns približio je goste na minus dva (114:112) u završnici susreta, međutim, nakon još jednog ubačaja Randlea i promašaja Minnesote 16 sekundi prije kraja, utakmici je bio kraj.

Davis je za samo 25 minuta dodao 32 poena i devet skokova, Jrue Holiday susret je zaključio s 27 koševa i devet asistencija, a Kenrich Williams s 19 poena i šest skokova.

Karl-Anthony Towns s 32 poena i osam skokova predvodio je Timberwolvese, dok je Andrew Wiggins dodao 23 koša, deset skokova i sedam asistencija. Dario Šarić dodao je devet koševa (1/5 za dva, 1/1 za tricu, slobodna bacanja 4/4), tri skoka i jednu asistenciju za 25 minuta na parketu.

NBA:
Phoenix Suns - Golden State Warriors 107:117
New Orleans Pelicans - Minnesota Timberwolves 122:117

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!