Košarka

Preokret Kingsa u završnici utakmice, Nuggetsima nije pomogao novi Jokićev triple-double

Petar Jenjić • subota, 09.02.2019.
Preokret Kingsa u završnici utakmice, Nuggetsima nije pomogao novi Jokićev triple-double
Foto: EPA

Sacramento Kingsi bili su u zaostatku gotovo cijelu utakmicu protiv Miami Heata, ali ipak su stigli do pobjede. Philadelphia 76ersi svladali su Denver Nuggetse kojima nije pomogao niti raspoloženi Nikola Jokić, dok su Milwaukee Bucksi uspješno odradili gostovanje kod Dallas Mavericksa...

Philadelphia 76ersi u završnim minutama susreta slomili su otpor Denver Nuggetsa koji su igrali bez Garyja Harrisa i Paula Millsapa. Susret su prelomili kod rezultata 103:103 nekoliko vrlo dobrih obrambenih reakcija i šest uzastopnih poena pa sve do konačnih 117:110.

Sjajan je bio J.J. Reddick s 34 poena, Jimmy Butler dodao je 22 koša, sedam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte, a Joel Embiid 15 poena, 12 skokova i četiri blokade.

Novi triple-double ubilježio je Nikola Jokić s 27 koševa, deset skokova i deset asistencija, Jamal Murray slijedio ga je s 23 poena, pet skokova i šest asistencija.

S jako dobrom košarkom nastavljaju Milwaukee Bucksi koji su noćas upisali šestu uzastopnu pobjedu. Trenutno najbolja momčad Istoka imala je neugodno gostovanje kod Dallas Mavericksa, međutim, uspjela je doći do pobjede od 122:107. Pobjeda nijednom nije dolazila u pitanje za Buckse koji su ubacili 80 poena iz reketa, naspram 26 koliko su zabili njihovi protivnici.

Giannis Antetokounmpo s 29 poena, 17 skokova i pet asistencija predvodio je Milwaukee do pobjede, Brook Lopez dodao je 20 koševa i šest skokova, dok su po 18 poena dodali Malcolm Brogdon (šest skokova) i Eric Bledsoe (pet asistencija).

Luka Dončić s 20 poena predvodio je Dallas, dok je Trey Burke susret zaključio s 18 koševa te po pet skokova i asistencija.

Preokretom u posljednjim minutama utakmice Sacramento Kingsi stigli su do pobjede protiv Miami Heata sa 102:96 te su tako i dalje vrlo blizu posljednjeg, osmog mjesta koje vodi u doigravanje. Tijekom cijele utakmice Heat je bio u prednosti, a dvije minute prije kraja imao je 96:93. Ipak, do kraja dvoboja Kingsi su napravili seriju od 11:0 te uspjeli slaviti.

Buddy Hield s 23 poena i sedam skokova predvodio je Kingse do pobjede, dok je Bogdan Bogdanović dodao 16 koševa i pet skokova.

Najbolji je u redovima Heata bio Josh Richardson s 21 poenom, dok je Hassan Whiteside dodao 17 koševa i 19 skokova.

NBA:
Philadelphia 76ers - Denver Nuggets 117:110
Brooklyn Nets - Chicago Bulls 106:125 (D'Angelo Russell 23p, 6as / Lauri Markkanen 31p, 18sk)
Dallas Mavericks - Milwaukee Bucks 107:122
Sacramento Kings - Miami Heat 102:96

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!