Rukomet

Podravka osigurala prvo mjesto, ali svejedno želi pobjedu protiv Nykobinga

Jan Šneler • subota, 09.02.2019.
Podravka osigurala prvo mjesto, ali svejedno želi pobjedu protiv Nykobinga
Foto: FaH

U posljednjem susretu grupne faze EHF kupa, rukometašice Podravke ugostit će danski Nykobing. Iako su prvakinje Hrvatske osigurale prvo mjesto u skupini, pred svojom publikom žele doći do pobjede...

Sjajna sezona je iza Podravke, a najveće utakmice tek ih očekuju. Nakon solidne predstave u Ligi prvakinja, Podravka je odličnim igrama osigurala prvo mjesto u grupnoj fazi EHF kupa za rukometašice. Danas poslijepodne će Podravka ugostiti danski Nykobing u susretu koji će igrati isključivo za svoju publiku.

Jasno, Podravka ne želi slabijim angažmanom izvrgnuti ruglu ovo prestižno rukometno natjecanje. Koprivničanke su svjesne da čak tri momčadi mogu zaključiti natjecanje na drugom mjestu. Nykobing je u najboljoj prilici jer pobjedom ili remijem potvrđuje drugu poziciju. Poraz Nykobinga i pobjeda Bera Bere donosi Španjolkama četvrtfinale, a pobjeda Craiove i poraz Nykobinga donosi pak Rumunjkama nokaut fazu. Dankinje mogu proći i ako izgube od Podravke, a Bera Bera i Craiova odigraju neriješeno.

Puno je tu kombinacija koje uostalom nimalo ne interesiraju Podravku. Rukometašice su osigurale prvo mjesto, bit će nositeljice u četvrtfinalu i mogu mirno čekati izvlačenje parova u utorak, 12. veljače. Jasno, nema ljepše prilike da se oduže navijačima za sjajnu podršku tijekom cijele sezone. Svjestan toga je i Zlatko Saračević.

"Želimo pobijediti zbog nas i zbog ove naše fenomenalne publike koja dolazi i koja će ponovno napuniti dvoranu. Mogu reći kako će Dejana Milosavljević duže vrijeme biti odsutna iz ekipe, ima problema s ramenom i ja se nadam da će biti spremna za četvrtfinale EHF Kupa, a ostale cure su zasad ok. Ovo nam je 14. utakmica u europskoj ligi ove godine i bilo je tu uspona, padova i svega, ali smo svi zajedno ponosni na ono što smo napravili."

"Ova će utakmica igrački biti jako teška jer igramo protiv Nikobinga i onaj tko je imao priliku vidjeti našu utakmicu tamo, mislim da smo odigrali najpametniju i najracionalniju utakmicu protiv jednog izvanrednog protivnika koji ovdje igra za prolazak dalje. Nitko nama ništa nije poklonio i ni na kraj pameti nam nije da nekome nešto poklanjamo. Mi gledamo sebe, želimo to pobijediti i cure će poginuti na terenu to je 100 %", rekao je za službene stranice kluba trener Podravke.

Susret počinje u 17.30 sati.

EHF kup (ž), 6. kolo:
Podravka - Nykobing (17.30)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!