Zimski sportovi

Jansrud svjetski prvak u spustu, Svindal se izjednačio sa Zurbriggenom, Hrvati bez plasmana

Jan Šneler • subota, 09.02.2019.
Jansrud svjetski prvak u spustu, Svindal se izjednačio sa Zurbriggenom, Hrvati bez plasmana
Foto: EPA

Nakon održane utrke spusta na Svjetskom prvenstvu u skijanju koje se održava u švedskom Areu, skijaški svijet ima novog svjetskog prvaka. Zlatnu medalju uzeo je Norvežanin Kjetil Jansrud kojemu je to prva zlatna medalja sa svjetskih prvenstava...

Okončana je još jedna utrka na Svjetskom prvenstvu u skijanju koje se ove godine održava u švedskom Areu. Zlatnu medalju u spustaškoj utrci osvojio je norveški skijaš Kjetil Jansrud, olimpijski prvak iz Sočija u superveleslalomu.

Sa startnim brojem šest Jansrud je bio najbrži s vremenom sa samo dvije stotinke ispred sunarodnjaka, legendarnog Aksela Lunda Svindala. Svoju bogatu karijeru Svindal je upotpunio s novom medaljom sa Svjetskih prvenstava čime se popeo na vječnoj ljestvici na treću poziciju i izjednačio s još jednom legendom Pirminom Zurbriggenom. Norvežaninu je to deveta medalja sa Svjetskih prvenstava.

Brončano odličje pripalo je Vincentu Kriechmayru kojemu je ovo druga medalja na ovom Svjetskom prvenstvu. Prije nekoliko dana osvojio je srebro u superveleslalomu.

Rezultatski su podbacili favoriti Dominik Paris i Beat Feuz. Dvojica vodećih spustaša u ovogodišnjem Svjetskom kupu ostala su bez medalje. Feuz je završio na četvrtom mjestu, dok je Paris osvojio slabo šesto mjesto.

Dodajmo na kraju kako oba hrvatska predstavnika Natko Zrnčić Dim i Filip Zubčić nisu uspješno završila vožnju.

Svjetsko prvenstvo, Are (Švedska), spust (m):
1. Kjetil Jansrud (NOR) 1:19.98
2. Aksel Lund Svindal (NOR) +0.02
3. Vincent Kriechmayr (AUT) +0.33
4. Beat Feuz (ŠVI) +0.44
5. Matthias Mayer (AUT) +0.65
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!