Tenis

Mrdeža iznenadila Lepčenko i ušla u drugo kolo kvalifikacija u Dohi

Jan Šneler • subota, 09.02.2019.
Mrdeža iznenadila Lepčenko i ušla u drugo kolo kvalifikacija u Dohi

Sjajnom predstavom protiv Amerikanke Varvare Lepčenko, hrvatska tenisačica Tereza Mrdeža uspješno je prošla prvo kolo kvalifikacija na WTA turniru u Dohi...

Odlične vijesti stigle su iz Dohe gdje je na tamošnjem WTA turniru, Tereza Mrdeža prošla u drugo kolo kvalifikacija. Nakon tri seta i više od dva sata igre, hrvatska tenisačica uspješno je svladala Varvaru Lepčenko.

Mrdeža je odlično krenula u meč te je u petom gemu stigla do breaka prednosti. Nažalost, iako je hrvatska tenisačica bila opasnija, Lepčenko se već u sljedećem gemu uspjela vratiti. Set je otišao u tie-break u kojemu je ipak uspješnija bila američka tenisačica i slavila sa 7:5.

U preostala dva seta Mrdeža je zaigrala još bolje. Početak drugog seta bio je vrlo neugodan jer Lepčenko dolazi do breaka u trećem gemu, no hrvatska tenisačica vrlo brzo se vraća i na kraju, pri vodstvu 5:4 dolazi do novog breaka i izjednačuje u setovima.

Konačno, u odlučujućem setu, hrvatska tenisačica odigrala je odlično. Break u četvrtom gemu donio joj je novu dozu samopouzdanja, a pretkraj je čak mogla i novim breakom doći do meča. Imala je Mrdeža dvije break, odnosno meč lopte, ali se Lepčenko nakratko izvukla. Ipak, sigurnim servisom u sljedećem gemu dolazi do 6:3 i prolazi u drugo kolo kvalifikacija. Tamo ju čeka zahtjevna protivnica, četvrta nositeljica kvalifikacijskog turnira Samantha Stosur.

WTA Doha, kvalifikacije, 1. kolo:
Varvara Lepčenko (SAD) - Tereza Mrdeža (HRV) 7:6(5) 4:6 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!