Košarka

Još jednom sjajan Bogdanović, ponovno lakoćom preko 20 poena, stradali Žižićevi Cavsi

Branimir Korać • nedjelja, 10.02.2019.
Još jednom sjajan Bogdanović, ponovno lakoćom preko 20 poena, stradali Žižićevi Cavsi
Foto: EPA

Cleveland Cavaliersi upisali su se na popis žrtava Indiana Pacersa koji su još jednom predvođeni raspoloženim Bojanom Bogdanovićem došli do glatke pobjede...

Konačnih 105:90 pokazuje koliko su Pacersi bili bolji od Cavaliersa i koliku su imali kontrolu nad susretom. Od samog početka sve je išlo samo u jednom smjeru, baš onako kako se i očekivalo.

Nastavila se serija odličnih nastupa Pacersa, bez obzira što nema Victora Oladipa stigli su do pete uzastopne pobjede, a sada već prema običaju nosio ih je Bojan Bogdanović s još jednim odličnim nastupom. Bogdanović je ponovno bio prvi strijelac susreta, a ovo mu je peta od zadnjih šest utakmica s barem 20 ubačenih poena.

Protiv Cavsa proveo je na parketu 34 minute i za to vrijeme ubacio je 23 poena (6/10 za dva, 3/7 za tri, 2/2 slobodna) i tome dodao dvije asistencije.

Ne samo što je ubacivao poene, odrađivao je jako dobar posao i u kreiranju napada i protoku lopte, gotovo uvijek imao je dobro rješenje, što se u samoj statistici ne vidi.

Dok je Bogdanović bio sjajan, Ante Žižić na drugoj strani nije briljirao. Odradio je 17 minuta i upisao tri poena (1/4 za dva, 1/2 slobodna) uz tri skoka. Nakon što je dan ranije odradio šest minuta, Kevin Love preskočio je ovu utakmicu.

Uz Bogdanovića kod domaćina Darren Collison ubacio je 18 poena uz devet asistencija dok je Domantas Sabonis dodao 13 poena i deset skokova. Pacersi su nakratko zanijemili kada je u jednom trenutku Myles Turner završio na parketu držeći se za koljeno, ali kasnije se nakratko vratio u igru i nije teže ozlijeđen.

Kod Cavsa Jordan Clarkson ubacio je 18 poena uz šest asistencija, a po 16 poena upisali su Larry Nance (deset skokova) i Collin Sexton (pet skokova).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!