Nogomet

Kutak za kladioničare: Manchester City traži osvetu protiv Chelseaja, Hajduk dočekuje Lokomotivu

Petar Jenjić • nedjelja, 10.02.2019.
Kutak za kladioničare: Manchester City traži osvetu protiv Chelseaja, Hajduk dočekuje Lokomotivu
Foto: FaH

Nedjelja donosi derbi u engleskom Premiershipu gdje će Manchester City na Etihadu ugostiti Chelsea, dok će Hajduk nakon dugo vremena pred navijačima odigrati jednu utakmicu. Danas će ugostiti Lokomotivu...

Malo najava događaja, malo prognoza, a kada se sve zbroji, neka to bude naša procjena kako će pojedini događaji završiti. Nismo profesionalci koji će vam ponuditi rješenje za zaradu, da je tako i sami bi se već odavno obogatili, no zabavimo se i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti.

Jučerašnji nam je dan donio sva tri pogođena para, a najneizvjesnije bilo je u Zadru gdje je istoimeni domaćin svladao Cibonu. Danas se nadamo kako ćemo nastaviti u istom ritmu.

Hajduk - Lokomotiva

Posljednji susret 20. kola HT Prve lige odigrat će se na Poljudu gdje će Hajduk po prvi puta nakon četiri mjeseca odigrati utakmicu pred navijačima. Kada uzmemo u obzir pobjedu u Gradskom vrtu proteklog vikenda, očekuje se velika podrška s tribina momčadi Siniše Oreščanin pod čijim se vodstvom mogu vidjeti sve bolje igre splitske momčadi. O tome dovoljno govori i pobjeda na neugodnom gostovanju u Osijeku koja je mogla biti i viša od završnih 0:1. Iako je domaćin u toj utakmici, nakon primljenog pogotka, imao nekoliko solidnih pokušaja, Josip Posavec bio je siguran na golu, a kako je vrijeme odmicalo tako su Bili sve više odmicali domaćina od svog gola.

Lokomotiva je proljetni dio sezone otvorila domaćom utakmicom protiv Intera koju je zaključila pobjedom, ali bez prave igre. Dugo je Inter odolijevao napadima zagrebačke momčadi koja nije uspijevala doći do pogotka sve do posljednjih deset minuta utakmice kada joj Myrto Uzuni i Luka Ivanušec donose vrijednu pobjedu kojom i dalje donekle drže priključak za vodećim Dinamom. Upravo je Uzuni bio jedan od strijelaca u prošloj međusobnoj utakmici koju je Lokomotiva dobila s 2:0, dok su na samom startu sezone odnijeli bod s Poljuda momčadi koju je vodio Željko Kopić (1:1).

Što se tiče Hajduka, nekolicina igrača neće biti na raspolaganju Oreščaninu za utakmicu, međutim, to su uglavnom isti igrači koji su propustili prošlotjedni susret u Gradskom vrtu. S obzirom na prikazane igre u prošlom kolu i kada na to nadodamo veliki plus u vidu velike podrške s tribina, vjerujemo kako će Bili na kraju uspjeti doći do pobjede.

Prognoza: Pobjeda Hajduka

Koeficijentu (Supersport): Pobjeda Hajduka 2.00, neriješeno 3.20, pobjeda Lokomotive 3.80

Gilles Simon - Ernests Gulbis

Drugo, a ujedno i posljednje kolo kvalifikacija za ulazak u glavni ždrijeb Rotterdama donosi jedan meč između dvojice dobro poznatih lica. Gilles Simon kao prvi nositelj ovih kvalifikacija nije morao igrati prvo kolo, ali slaba je to utjeha s obzirom na rezultate ove sezone. Krenulo je solidnu u Puneu gdje je porazio Ilju Ivaška i Benoita Pairea, a u polufinalu izgubio od Kevina Andersona. Turnir u Sydneyu donio je novo polufinale nakon pobjeda protiv Sama Querreyja i Johna Milmana, da bi zatim ponovno naletio na kudikamo raspoloženijeg protivnika - Alexa De Minaura.

Ipak, nova razočaranja stigla su na Australian Openu gdje je nakon glatke pobjede protiv kvalifikanta Bjorna Fratangela, u pet setova poražen od velikog iznenađenja cijelog turnira Alexa Bolta. Uslijedio je povratak u Europu i turnir u Montpellieru gdje se nije proslavio. Doduše, poražen je u dva seta od sunarodnjaka Jo-Wilfrieda Tsonge koji se polako vraća u formu.

Kao i Simon, Ernests Gulbis zaustavljen je u polufinalu Punea od Ive Karlovića nakon što je ranije svladao Pedra Sousu i Hyeona Chunga. Uslijedila je predaja u prvom kolu Australian Opena Stanu Wawrinki nakon što je dobio prvi set. Uslijedio je nastup u Montpellieru gdje je svladao Huberta Hurkacza, a zatim izgubio od Moldavca Radua Albota. Na startu kvalifikacija ovog turnira svladao je Sergija Stahovskog.

Prednost u ovom meču dajemo francuskom tenisaču jer, bez obzira na razočaravajuć nastup na prvom Grand Slamu sezone, upisao je nekoliko zvučnih pobjeda. U tri međusobna dvoboja nije izgubio nijedan set, a igrali su u Sydneyju 2011., Beču 2017. i Baselu prošle godine. Kada na to nadodamo Gulbisovu igru toplo-hladno, očekujemo nešto duži meč, ali u konačnici ipak pobjedu upisuje trenutno 31. igrač svijeta.

Prognoza: Pobjeda Simona

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Simona 1.55, pobjeda Gulbisa 2.20

Manchester City - Chelsea

Liverpool se lakoćom obračunao s Bournemouthom što znači kako se vratio na prvo mjesto ljestvice. Iako je već odigrao utakmicu više, Manchester City danas se barem privremeno može doći ponovno na vrh. Međutim, jasno je kako neće biti nimalo lako, a posebno kada uzmemo u obzir da na Etihad stiže Chelsea. Pep Guardiola imao je samo riječi hvale za protivnika i kazao kako je ova utakmica finale za njih. Kako i ne bi bila, posebno kada uzmemo u obzir da su 8. prosinca Bluesi nanijeli prvi poraz Manchesteru ove sezone. Motiva za sportskom osvetom nimalo neće nedostajati.

Malo je posustao Chelsea u posljednjim kolima, a jučerašnjom pobjedom kod Fulhama prestigao ih je Manchester United na četvrtom mjestu, posljednjem koje vodi u Ligu prvaka. Nakon poraza od Arsenala uslijedio je onaj puno neugodniji, 4:0 od Bournemoutha. Iskalili su se zato Londončani u prošlom kolu protiv posljednjeg Huddersfielda kojem su utrpali pet golova i puni samopouzdanja putuju u goste kod momčadi protiv koje će tražiti i drugu pobjedu u Premiershipu.

Prognoza: Oba daju gol i 3+

Koeficijenti (Supersport): da 1.95, ne 1.65

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!