Tenis

Nikola Mektić s Jürgenom Melzerom do titule u Sofiji

Branimir Korać • nedjelja, 10.02.2019.
Nikola Mektić s Jürgenom Melzerom do titule u Sofiji
Foto: FaH

Lijepa nedjelja za hrvatski tenis. Nakon što je Ivan Dodig s Edouardom Roger-Vasselinom stigao do titule u Montpellieru, isto je napravio i Nikola Mektić s Jürgenom Melzerom u Sofiji...

Nikola Mektić stigao je do pete titule u konkurenciji parova na ATP Touru i prve titule s Jürgenom Melzerom. Mektić je s Melzerom prvi put nastupao prošle godine na US Openu, zatim su još zaigrali u Moskvi da bi iz trećeg pokušaja došli do titule.

U finalu turnira u Sofiji za protivnike su imali Cheng-Penga Hsieha i Christophera Rungkata, a slavili su u produženom tie-breaku.

Prvi set dobili su s glatkih 6:2, imali prilike za break i u drugom setu, ali nisu ih iskoristili da bi onda Hsieh i Rungkat oduzeli im servis kod 4:4 i ubrzo izborili produženi tie-break.

Tamo su nakon 1:1 Mektić i Melzer nanizali čak osam poena zaredom i nakon toga mirno priveli meč kraju te slavili s 6.2, 4:6, 10:2.

Ovo je Mektiću peta titula u karijeri i prva nakon svibnja prošle godine kada je s Alexanderom Peyom osvojio turnir u Madridu. Melzeru je ovo čak 14. titula i prva nakon 2014. godine kada je u Beču slavio s Philippom Petzschnerom.

Inače, Melzer je već osvojio jedan turnir s hrvatskim partnerom i to 2008. godine Rosmalen igrajući s Marijom Ančićem.

Sofija, finale parova:
NikolaMektić/Jürgen Melzer - Cheng-Peng Hsieh/Christopher Rungkat 6:2, 4:6, 10:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!