Tenis

Najbolja svjetska tenisačica otpustila trenera koji ju je doveo na vrh

Mihaela Bradovski • utorak, 12.02.2019.
Najbolja svjetska tenisačica otpustila trenera koji ju je doveo na vrh
Foto: EPA

Suradnja Naomi Osake i srpskog trenera Saše Bajina neočekivano je raskinuta. Osaka je kratko poručila kako Bajin više nije njen trener, a on se zahvalio na suradnji...

Naomi Osaka došla je na vrh, osvojila dva Grand Slam turnira i pod vodstvom Saše Bajina ostvarila ogroman napredak, no suradnja nije potrajala. 2017. godine krenuli su surađivati, tada je Osaka bila 72. na svijetu, doveo ju je na vrh i tu je puklo.

"Pozdrav svima, neću više raditi sa Sašom. Hvala mu na suradnji i želim mu sve najbolje u budućnosti", kratko je poručila Osaka nakon čega se javio i Bajin te potvrdio prekid suradnje i uzvratio s najboljim željama.

Konkretan razlog prekida suradnje nije poznat, ali je poprilično šokirao sve u teniskom svijetu. Bajin je bivši sparing partner Serene Williams, a nije poznato tko će ga od trenera zamijeniti.

Japanski mediji tvrde kako je IMG, agencija koja vodi brigu o Osakinoj karijeri, poručio da je došlo do razmimoilaženja još početkom godine, a neke tvrdnje kažu da je već tijekom Australian Opena Osaka dio treninga odrađivala sama, a Bajin na nekima boravio po desetak minuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!