Zimski sportovi

Nakon olimpijskog Švicarci uzeli i svjetsko zlato u ekipnom natjecanju

Petar Jenjić • utorak, 12.02.2019.
Nakon olimpijskog Švicarci uzeli i svjetsko zlato u ekipnom natjecanju
Foto: EPA

Održano je ekipno natjecanje na Svjetskom prvenstvu u Areu, a do titule najboljih stigla je Švicarska s Wendy Holdener, Aline Danioth, Ramonom Zenhaeusernom i Danielom Yuleom...

Reprezetacija Švicarske osvojila je svjetsko zlato u ekipnom natjecanju, jedino koje im je nedostajalo sa svjetskih prvenstava. Tako su objedinili svjetsko i olimpijsko zlato koje su osvojili prošle godine u korejskom Pjongčangu. U sastavu su bili Wendy Holdener, Aline Danioth, Ramon Zenhaeusern i Daniel Yule.

U natjecanje su krenuli u osmini finala gdje su s 4:0 bili bolji od Belgije nakon čega su u dramatičnom četvrtfinalu i polufinalu bili bolji od domaćina Švedske odnosno Njemačke. S druge strane ždrijeba do finala je stigla Austrija koja je bila bolja od Argentine (4:0), Slovačke (4:0) i Italije (2:2) koju su prošlo nakon zbroja najbržeg vremena jedne skijašice i jednog skijaša.

Tako smo u finalu gledali reprizu finala iz Pjongčanga u kojem je Holdener donijela vodstvo Švicarcima pobjedom protiv Katharine Liensberger. Austrija je okrenula na 2:1 zahvaljujući pobjedama Michaela Matta i Katharine Truppe, no u odlučujućoj utrci Zenhaeusern je bio brži od Marca Schwarza pa je rezultat bio 2:2. U konačnici je zbroj vremena Holdener i Zenhaeuserna bio za 77 stotinki brži od vremena Matta i Liensberger.

U malom finalu Italija je bila bolja od Njemačke s 3:1 u sastavu: Irene Curtoni, Lara Della Mei, Alex Vinatzer i Simon Maurberger.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!