Nogomet

Opasni Ajax nema straha, ali Real Madrid je napokon u odličnoj formi

Jan Šneler • srijeda, 13.02.2019.
Opasni Ajax nema straha, ali Real Madrid je napokon u odličnoj formi
Foto: EPA

Nastavljaju se susreti osmine finala Lige prvaka, a na Johan Cruyff Areni domaći Ajax dočekat će Real Madrid koji se izvukao iz velike krize rezultata...

Prije nekoliko tjedana, čak i mjesec dana, Real Madrid bio je u neizvjesnoj situaciji. Loši rezultati u La Ligi, često slabi nastupi u Ligi prvaka i optimizma nije bilo u redovima najtrofejnijeg europskog kluba. Ipak, s vremenom se situacija značajno popravila i danas Madriđani s velikim optimizmom dolaze u goste Ajaxu.

S druge strane, domaći Ajax se ne nalazi u najboljoj situaciji. Upisali su neke poraze u domaćem natjecanju, jedan je bio posebno težak (od Feyenoorda 6:2) i možemo reći kako lagana kriza potresa nizozemskog velikana. Ipak, sudeći po onome što je Ajax pokazao u grupnoj fazi Lige prvaka, straha nemaju i bez velikog respekta dočekuju protivnike. Protiv Bayerna su u dva susreta bili sjajni i pokazali kako mogu igrati protiv ozbiljnih protivnika. U redovima Ajaxa, nastupit će Frenkie de Jong koji na ljeto prelazi u Barcelonu za više od 75 milijuna eura. Mladi Nizozemac se oporavio od ozljede i prema riječima trenera Erika Ten Haga, iznimno je motiviran.

"Frenkie je spreman i igrat će utakmicu. Kao i svi mi, imat će dodatnu motivaciju, ali svjesni smo kako igramo protiv Real Madrida koji je osvojio tri puta u nizu Ligu prvaka", rekao je za FourFourTwo trener Ajaxa.

Kao što smo rekli, Real je u prilično dobroj formi. Nižu pobjede jednu za drugom i približili su se Barceloni koja je vodeća u La Ligi. Madriđani su prebrodili krizu i sada doista izgledaju kao dobra momčad. Pokazali su to prije četiri dana kada su u gostima svladali Atletico s 3:1. Momčad izgleda spremno, a iskustva im ne nedostaje jer su to sve prekaljeni igrači koji imaju po nekoliko velikih trofeja u svojoj kolekciji.

"Bit će teški okršaji s Ajaxom i mi se nadamo kako ćemo ući u sljedeću fazu natjecanja. Ajax je momčad koja se prošle sezone pokazala kao izrazito kompetitivna, a takva je i ove godine. Oni su poznati po svojem sjajnom omladinskom pogonu, talentima i napadačkom nogometu. Mi smo spremni, očekujem teške utakmice, ali takve su sve u Ligi prvaka", rekao je Santiago Solari, trener Reala.

Napomenimo kako se od početka susreta očekuje nastup Luke Modrića čija pozicija je nedodirljiva u Realu. Susret počinje u 21 sat, a čast da sudi ovu utakmicu dobio je Slovenac Damir Skomina.

Liga prvaka, osmina finala, 1. utakmica:
Ajax - Real Madrid (21.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!