Nogomet

Tottenham i Borussia Dortmund u velikim problemima s izostancima

Jan Šneler • srijeda, 13.02.2019.
Tottenham i Borussia Dortmund u velikim problemima s izostancima
Foto: EPA

Susret Tottenhama i Borussije Dortmund u osmini finala Lige prvaka bio je označen kao jedan od najneizvjesnijih. Obje momčadi igraju napadački, brzog ritma, no izgledno je kako bi prvi susret mogla odlučiti činjenica tko je spremniji na igru bez najvećih aduta...

Utakmica osmine finala Lige prvaka između Tottenhama i Borussije Dortmund definitivno bi okarakterizirali kao onu u kojoj očekujemo puno golova, napadačku igru i sjajne poteze. Jasno, nije nemoguće da to vidimo večeras, ali ostaje žal što obje momčadi imaju velikih problema s izostancima, naročito onih ključnih igrača.

Tottenham muku muči cijelu sezonu s ozljedama. Odluka da Spursi miruju na tržištu iznenadila je mnoge, pa čak i postala predmet sprdnje. Uz to što je odlučeno ne dovoditi pojačanja, često su imali problema s ozljedama. Ipak, uz sav podsmijeh, često ruganje, Spursi se nalaze na trećem mjestu Premierlige s još uvijek realnim šansama za naslov prvaka.

Ipak, uz sve pohvale treneru koji je iz momčadi izvukao maksimum, danas će imati velikih problema. Protiv Borussije Dortmund nedostajat će im Dele Alli i Harry Kane, koji bi ipak trebali biti spremni za uzvratni ogled. Danas na njih neće moći računati, a upitni su i Erik Lamela, Eric Dier i Danny Rose. Dosta je to izostanaka u susretu u kojemu Tottenham ne smije izgubiti ako želi zadržati šanse za četvrtfinale.

"Moramo pronaći energiju u našoj motivaciji. Mislim da ćemo dočekati susret u dobrom ozračju. Nedavno sam vidio na televiziji kako smo najbolja momčad Premierlige od početka prosinca. Svi su pričali sjajno o momčadi, o pojedinim igračima i oni u potpunosti zaslužuju te pohvale. Radimo sjajan posao, igrači daju sve od sebe i jako sam ponosan", rekao je na konferenciji za novinare trener Tottenhama.

Slično kao i Tottenham, problema s ozljedama imaju u Dortmundu. Danas Borussia ne može računati na Marca Reusa i Paca Alcacera, dvojicu ključnih igrača u momčadi. Uz to, izostat će Lukasz Piszczek, Julian Weigl i Manuel Akanji. Izgledno je kako će u špicu Mario Gotze, dok puno u redovima Borussije očekuju od mladog Engleza Jadona Sancha.

Borussia se nalazi u odličnoj poziciji u Bundesligi. Vodi ispred Bayerna s pet bodova, no izostanci joj sigurno otežavaju posao. Da kojim slučajem imaju cijelu momčad na okupu, gosti bi možda bili blagi favoriti jer doista u cijelom tom sustavu jako dobro plivaju.

"Koncentrirani smo isključivo na ovu utakmicu, a onda ćemo tek misliti o Bundesligi. Tottenham je bez Kanea i Allija, a nama također nedostaju neki igrači. Ipak, moramo igrati bez njih i nećemo sigurno pričati o igračima kojih nema ovdje", znakovito je rekao trener gostiju Lucien Favre.

Utakmica je na rasporedu u 21 sat, a sudit će Španjolac Antonio Mateu Lahoz.

Liga prvaka, osmina finala, 1. utakmica:
Tottenham - Borussia Dortmund (21.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!