Nogomet

Nikola Jurčević novi izbornik Azerbajdžana

hns.family • srijeda, 13.02.2019.
Nikola Jurčević novi izbornik Azerbajdžana
Foto: FaH

Bivši hrvatski reprezentativac i nekadašnji član stručnog stožera Vatrenih, Nikola Jurčević, preuzima vođenje izabrane vrste Azerbajdžana...

Nikola Jurčević postao je drugi Hrvat na čelu azerbajdžanske nogometne reprezentacije, nakon što je tu funkciju od 2015. do 2017. godine obnašao Robert Prosinečki. Tijekom 2018. godine izbornik Azerbajdžana bio je Gurban Gurbanov, a Jurčević će na novom poslu debitirati upravo protiv Hrvatske, u ožujku na kvalifikacijskom gostovanju u Zagrebu.

Jurčević je potpisao ugovor na jednu godinu s opcijom produženja na još jednu godinu, a bit će mu to prvi samostalni izbornički posao, nakon što je od 2006. do 2012. godine bio dio stručnog stožera Vatrenih pod vodstvom Slavena Bilića.

U trenerske se vode Jurčević otisnuo na klupama Zagreba, Dinama, Austrije iz Salzburga i Slaven Belupa, a poslije mandata s Hrvatskom s Bilićem je surađivao i u Lokomotivu, Bešiktašu i West Hamu. Prošle se godine nakratko vratio u zagrebački Dinamo.

Između 1990. i 1996. godine, Jurčević je odigrao 19 utakmica za Hrvatsku te postigao dva pogotka, protiv Izraela i Slovenije, a zaigrao je i na Europskom prvenstvu u Engleskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!