Nogomet

Tottenham dominantnim drugim poluvremenom do lijepe prednosti za uzvrat

Petar Jenjić • srijeda, 13.02.2019.
Tottenham dominantnim drugim poluvremenom do lijepe prednosti za uzvrat
Foto: EPA

Nogometaši Tottenhama postigli su tri pogotka u drugom poluvremenu utakmice protiv Borussije Dortmund te tako napravili veliki korak prema četvrtfinalu Lige prvaka...

Utakmica na Wembleyju završila je prema priželjkivanjima domaće momčadi koja je zasluženo stigla do pobjede. Nogometaši Tottenhama nose lijepih 3:0 na uzvrat kod Borussije Dortmund koja nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti većim dijelom utakmice.

Zanimljivo, nakon nešto slabijeg prvog poluvremena, engleska momčad razigrala se u nastavku u kojem je postigla sva tri pogotka te napravila veliki korak prema četvrtfinalu Lige prvaka.

Zaključak prvog poluvremena bio je da obje momčadi moraju poboljšati svoju igru prema naprijed ako žele nešto napraviti do kraja susreta. Možda to nije bilo zabrinjavajuće za Tottenham koji je osam od devet golova u Ligi prvaka ove sezone postigao u drugom poluvremenu, međutim, Borussia je bila ta koja je stvorila opasnije situacije pred protivničkim golom.

Najbolja je stigla u završnici poluvremena, točnije u 44. minuti kada je Jadon Sancho ubacio iz kornera te u kaznenom prostoru pronašao Zagadoua čiji je udarac glavom sjajno obranio Hugo Lloris i spasio svoju momčad od zaostatka.

Činjenica o tome kako ih jako dobro ide u drugom poluvremenu stigla je odmah u 47. minuti, ubacio je Jan Vertonghen s lijeve strane na peterac gdje se našao Heung-Min Son i udarcem iz voleja pospremio loptu u mrežu. Bio je to prvi udarac engleske momčadi u okvir gola na utakmici.

Dvoboj se malo više otvorio od postignutog pogotka, a Vertonghen je mogao ponoviti asistenciju za Sona u 63. minuti, međutim, ovoga puta obrana je bila na mjestu. U podređenijem položaju bila je njemačka momčad u drugom poluvremenu, a o tome dovoljno govori podatak da je Tottenham samo u drugom poluvremenu uputio osam udaraca prema golu, naspram tek jednog Borussije.

I onda u razmaku od 83. do 87. minute Spursi su u potpunosti riješili pitanje pobjednika. Prvo je Vertonghen dobro reagirao na ubačaj Auriera i na vrijeme uspio doći do lopte i skrenuti ju u mrežu. Nakon toga ubacio je Christian Eriksen iz kornera, a Fernando Llorente glavom poentirao za konačnih 3:0.

Liga prvaka, osmina finala:
Tottenham - Borussia Dortmund 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!