Nogomet

Stiglo je vrijeme za prvu utakmicu, Dinamo kreće na pohod prema osmini finala

Jan Šneler • četvrtak, 14.02.2019.
Stiglo je vrijeme za prvu utakmicu, Dinamo kreće na pohod prema osmini finala
Foto: FaH

Nakon dugih 49 godina čekanja navijači Dinama konačno su dobili priliku gledati svoj klub na proljeće u Europi. Protivnik je Viktoria Plzen, a od 21 sat u Češkoj, Dinamo kreće u pohod na osminu finala...

Nakon zimske pauze i stanke od europskih natjecanja, Dinamo će večeras u Plzenu gostovati kod Viktorije u prvom susretu šesnaestine finala Europske lige. Bit će to prvi put nakon 49 godina što će Modri igrati u nekom europskom natjecanju u postzimskom periodu.

Nakon odlične igre u grupnoj fazi i prolaza bez poraza, Dinamo sigurno optimističan dočekuje nokaut fazu. Protivnik nije bezazlen, iako ga mnogi takvim žele učiniti jer se ne radi o momčadi iz najjačih europskih liga. Viktoria Plzen je dobra momčad, prvak Češke i sigurno da Modri neće imati nimalo lagan zadatak. Takav uostalom ne postoji u ovoj fazi natjecanja.

Dinamo nažalost neće moći računati na sve raspoložive snage. Zbog ozljede nema Marija Gavranovića i Damiana Kadziora, a suspendiran je Izet Hajrović. Trojac bi definitivno bio u početnom sastavu i to će sigurno biti hendikep za Dinamo. Od prije je poznato kako nema niti Ivana Šunjića. Ipak, Nenad Bjelica ima široki kadar iz kojeg može izvući igrače koji će dostojno zamijeniti sve nedostupne.

"Jako smo sretni i ponosni što smo ostvarili ovo do sada, kao i na to što ćemo ostvariti. Ekipa je u odličnom stanju, držimo balans da igrači ipak nisu premotivirani. Ne smijemo dozvoliti da izgore u prevelikoj želi. Imamo dobru atmosferu, pričamo o svemu i sutra ćemo se pozabaviti protivnikom. Nisu dobili previše informacija o Viktoriji jer želimo da budu što više fokusirani sami na sebe i da obave svoje zadatke na terenu kvalitetno. Ako to postignemo siguran sam da ćemo napraviti dobar rezultat", prenosi službena stranica kluba izjavu trenera Dinama.

Igrači Dinama mogli bi biti malo impresionirani cjelokupnim doživljajem nokaut faze natjecanja, ali ipak tijekom cijele sezone pokazali su kako im opuštanje ili nervoza nisu poznati. S druge strane, Viktoria ima već iskustva igranja u nokaut fazi i stoga s tog aspekta imaju malu prednost. Jasno, igrati prvi susret nakon duže pauze na svom terenu nije mala stvar i sigurno da će Česi to probati iskoristiti.

Viktoria je za vikend odigrala prilično mršavih 1:1 na gostovanju kod Mlade Boleslav, a to im je ujedno bila i prva kompetitivna utakmica nakon pauze. Slično kao Dinamo, Viktoria također ima problema s ozljedama. Za današnju utakmicu sigurno neće konkurirati Daniel Kolar, Jan Kopic, Michael Krmenčik, Lukaš Hejda i David Limbersky, a upitan je Radim Reznik.

"Dinamo pokazuje veliku kvalitetu, u domaćem natjecanju i u Europi. U domaćem prvenstvu su veliki favoriti i to pokazuju već godinama. Oni su najbolja hrvatska momčad. Bili su prvi u skupini Europske lige s Fenerbahčeom, Anderlechtom i Spartak Trnavom. To je dokaz da igraju jako dobro", rekao je za službene stranice kluba trener Pavel Vrba.

Susret počinje u 21 sat, a sudit će Nizozemac Serdar Gozubuyuk.

Europska liga, šesnaestina finala, 1. utakmica:
Viktoria Plzen - Dinamo (21.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!