Nogomet

Kutak za kladioničare: Dvoboj Galatasaraya i Benfice jamči golove, Hawksi optimistično dočekuju Knickse

Petar Jenjić, Jan Šneler • četvrtak, 14.02.2019.
Kutak za kladioničare: Dvoboj Galatasaraya i Benfice jamči golove, Hawksi optimistično dočekuju Knickse
Foto: EPA

Jučerašnji dan nije bio tako uspješan, a potrudit ćemo se da to popravimo danas uz malo nogometa, tenisa i košarke. Na rasporedu su prve utakmice 1/16 finala Europske lige, WTA turnir u Dohi polako ulazi u svoju završnu fazu, dok je noćas pred nama dviju NBA momčadi iz donjeg dijela Istočne konferencije...

Malo najava događaja, malo prognoza, a kada se sve zbroji, neka to bude naša procjena kako će pojedini događaji završiti. Nismo profesionalci koji će vam ponuditi rješenje za zaradu, da je tako i sami bi se već odavno obogatili, no zabavimo se i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti.

Galatasaray - Benfica

Velik je broj dvoboja šesnaestine finala Europske lige, a mi smo se odlučili za iznimno zanimljivi ogled Galatasaraya i Benfice. Radi se o dvije kvalitetne momčadi, podjednake kvalitete i odličnim napadačkim rješenjima.

Benfica je igrala slabije prvi dio sezone, ali u posljednje vrijeme to izgleda jako dobro. Dobru formu začinili su pobjedom protiv Nacionala (10:0) u domaćem prvenstvu. Niti Galatasaray nije u lošoj formi, dapače posljednji poraz doživjeli su u grupnoj fazi Lige prvaka od Porta prije više od dva mjeseca.

Bit će ovo prilično neizvjestan dvoboj i realno je za očekivati da će drugi susret odlučivati o prolazu dalje. Ipak, odlučili smo se za broj golova jer obje momčadi gaje napadački stil i nemaju intenciju braniti se i čuvati rezultat.

Prognoza: Više od 2.5 golova

Koeficijenti (PSK): Više od 2.5 2.00, Manje od 2.5 1.70

Kiki Bertens - Elise Mertens

Na rasporedu je četvrtfinale WTA turnira u Dohi, a zanimljiv ogled očekuje nas između pete nositeljice Kiki Bertens i Belgijke Elise Mertens. Obje tenisačice igraju jako dobro na tvrdoj podlozi s tim da Mertens pokazuje rutinsku igru na ovom turniru.

Bertens, inače osma tenisačica na svijetu, imala je problema u prvom i drugom kolu protiv Camile Giorgi i Carle Suarez Navarro. U današnjem meču, Nizozemka je favoritkinja na papiru, no Mertens igra odlično i ne bi bilo veliko iznenađenje da uđe u polufinale.

Tri puta su se međusobno sastale tenisačice u posljednje dvije godine i Mertens je upisala dvije pobjede. U dva od tri meča, broj gemova je uvelike prelazio današnju granicu od 21.5. Upravo smo se na to odlučili fokusirati jer se čini kako Bertens neće lako doći do pobjede, ako uopće do nje dođe, a sudeći po igri Mertens, ovaj meč mogao bi lako završiti nakon tri seta.

Prognoza: Više od 21.5 gemova

Koeficijenti (PSK): Više od 21.5 1.90, Manje od 21.5 1.80

Atlanta Hawks - New York Knicks

Odlazimo preko bare gdje će od 01:30 ujutro po hrvatskom vremenu New York Knicksi gostovati kod Atlanta Hawksa. Bit će ovo dvoboj momčadi koje nemaju šanse za ulazak u doigravanje. Pritom valja misliti na Atlantu jer Knicksi teško mogu dohvatiti i pretposljednje mjesto u Konferenciji.

Knicksi igraju jako slabo ove sezone, imaju niz od 18 uzastopnih poraza i to ih čini trenutno najlošijom momčadi NBA lige. Strašno je gledati kako se srozala jedna od najpopularnijih momčadi NBA lige, ali očito čudne odluke menadžmenta i krivi i ishitreni potezi dolaze na naplatu.

Atlanta također ne briljira, ali igra na jednoj višoj razini od sljedećih protivnika. Jučer su došli do pobjede protiv Lakersa i tako po 19. puta ove sezone uspjeli slaviti. Prekidom negativnog niza, Atlanta je dobila priliku na svom terenu doći i do druge u nizu. Knicksi su idealan protivnik za to jer se radi o momčadi koja vjerojatno jedva čeka kraj regularnog dijela sezone.

Prognoza: Atlanta hendikep -6.5

Koeficijenti (Supersport): Atlanta -6.5 1.85, New York Knicks +6.5 1.85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!