Nogomet

Kutak za kladioničare: Lokomotiva i Bayern trebali bi imati lagan posao

Branimir Korać • petak, 15.02.2019.
Kutak za kladioničare: Lokomotiva i Bayern trebali bi imati lagan posao
Foto: FaH

Odličan teniski meč između Daniila Medvedeva i Jo-Wilfrieda Tsonge te dva relativno izvjesna nogometna dvoboja između Lokomotive i Rudeša te Augsburga i Bayerna, danas su na meniju...

Malo najava događaja, malo prognoza, a kada se sve zbroji, neka to bude naša procjena kako će pojedini događaji završiti. Nismo profesionalci koji će vam ponuditi rješenje za zaradu, da je tako i sami bi se već odavno obogatili, no zabavimo se i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti.

Lokomotiva - Rudeš

Posljednjeplasirani Rudeš sa svega tri osvojena boda u dosadašnjem dijelu sezone igra protiv Lokomotive i nema se čemu previše za nadati. Razlika u kvaliteti između ove dvije momčadi je prilična, Lokomotiva je za klasu jača i to pokazuje i sama ljestvica. Ne samo da je bodovno daleko ispred Rudeša, već i samom kvalitetom kadra i igrom. S obzirom da je u prošlom kolu upisala poraz u Splitu protiv Hajduka, Lokomotiva bi ovdje trebala doći do pobjede i to uvjerljive. Protiv Intera nije izgledala uvjerljivo dok u igru nije ušao Dejan Radonjić, jednostavno igra bez klasične špice nije tako dobro funkcionirala, a dolaskom Đorđa Rakića tu je kadar proširen i Goran Tomić može kombinirati s njima dvojicom i lakše pregurati razdoblje dok Radonjić ne bude potpuno spreman.

I dok je Lokomotiva tako riješila jedan od problema s početka sezone, Rudeš treba malo više toga da bi riješio svoje probleme. Činjenica je da je izlazak Alavesa iz kluba uhvatila kompletan klub u raskoraku i od toga se Rudeš nije oporavio cijeli prvi dio sezone. Skromna momčad pokrpana sa svih strana nije bila konkurentna, sada se čini nešto jačom nego u prvom dijelu sezone, ali još uvijek ne dovoljno da ne bi nosila naziv najslabije momčadi lige. Lokomotiva je vrlo efikasna, igra dobar nogomet i ne bi trebala imati nikakvih problema u ovom susretu, pa čak niti da upiše visoku pobjedu.

Prognoza: Pobjeda Lokomotive s 2 ili više golova razlike

Koeficijenti (Supersport): Lokomotiva pobjeđuje s 2 ili više razlike 1.80, Lokomotiva pobjeđuje s golom razlike 4.00, Lokomotiva ne pobjeđuje 4.20

Augsburg - Bayern

Bayern u vrlo neugodnom trenutku za domaćina dolazi na WWK Arenu u Augsburg. Vrlo malo toga ide u korist Augsburga, previše toga naginje na stranu Bayerna i bilo bi prilično iznenađenje da Bayern ovdje ne upiše pobjedu. No tako su svi razmišljali i uoči prvog ovosezonskog dvoboja između ove dvije momčadi pa je Augsburg odnio bod iz Münchena. Bio je to ujedno i početak prve krize Bayerna koja je dovela do prvih neugodnosti za Kovača ove sezone. Nisu to u Münchenu zaboravili i sigurno će napraviti sve kako bi pokazali domaćinu da je to bio loš dan, neopreznost u završnici i da su puno bolji od njih.

Ta Bayernova dodatna motiviranost sigurno je loša vijest za Augsburg. Loša vijest je i činjenica da se Bayernu pruža prilika zakomplicirati prvenstvo i napasti Borussiju. Naime s pobjedom u ovom susretu Bayern bi došao barem privremeno na samo dva boda zaostatka za Borussijom i stvorio bi pritisak na Favreovu momčad koja je ušla u krizu. U prvenstvu je Borussia spojila dva remija, ispala je iz Kupa i teško stradala u Londonu protiv Tottenhama u prvom susretu osmine finala Lige prvaka. Bayern, bez obzira na poraz u Leverkusenu protiv Bayera, trenutno izgleda bolje i pokušat će to iskoristiti. Uz sve to Augsburg ima ogromnih problema s izostancima, definitivno neće imati na raspolaganju kapetana Baiera zbog kartona, ozlijeđen je i prvi strijelac Finnbogason, ali i još niz igrača koji će teško biti spremni za ovaj dvoboj. U svakom slučaju Bayern ne bi smio imati problema, Augsburg je u lošoj formi i lako je moguće da će Kovačeva momčad dodatno "bildati" samopouzdanje na ovom protivniku.

Prognoza: Pobjeda Bayerna s 2 ili više golova razlike

Koeficijenti (Supersport): Bayern pobjeđuje s 2 ili više razlike 1.90, Bayern pobjeđuje s golom razlike 4.00, Bayern ne pobjeđuje 3.30

Daniil Medvedev - Jo-Wilfried Tsonga

Daniil Medvedev igra sjajno i u životnoj je formi. Mladi Rus ove godine osvojio je već turnir u Sofiji, igrao je finale u Brisbaneu i na Australian Openu nizao pobjede sve do dvoboja protiv Novaka Đokovića. U biti Medvedev u cijeloj ovoj mladoj sezoni ima samo dva poraza i to protiv protivnika za koje mu nije niti zamjeriti. U Brisbaneu ga je u finalu svladao Kei Nishikori, a u Melbourneu već spomenuti Đoković. I ne samo da je u sjajnoj formi i seriji pobjeda, Medvedev u zadnjih pe mečeva nije izgubio niti set.

S druge strane Jo-Wilfried Tsonga igra sve bolje, osvojio je prošlog tjedna turnir u Montpellieru gdje je pokazao kako je na tragu stare forme, ali ipak će trebati vremena da je i dosegne u potpunosti. u Rotterdamu je imao dosta lakši put do četvrtfinala nego Medvedev, pobijedio je Fabbiana i Griekspoora dok je Medvedev morao eliminirati Chardyja i Verdasca. Ove sezone već su se jednom susreli i dvoboj je okončan pobjedom Medvedeva. Dogodilo se to u Brisbaneu gdje je Rus bio uspješniji sa 7:6, 6:2 i upravo preko Tsonge prošao u finale.

Prognoza: Pobjeda Medvedeva

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Medvedeva 1.75, Pobjeda Tsonge 2.35

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!