Zimski sportovi

Norvežani ostaju kraljevi u veleslalomu u Areu, Kristoffersen došao do zlata, Zubčić na 19. mjestu

Jan Šneler • petak, 15.02.2019.
Norvežani ostaju kraljevi u veleslalomu u Areu, Kristoffersen došao do zlata, Zubčić na 19. mjestu
Foto: EPA

Sjajna je bila veleslalomska vožnja na Svjetskom prvenstvu u Areu, a do pobjede i prve medalje na svjetskoj smotri došao je Norvežanin Henrik Kristoffersen...

Svjetsko prvenstvo u skijanju bliži se kraju, a današnja veleslalomska utrka za skijaše bila je odlična. Skijaši su odradili sjajnu drugu vožnju, a do zlata i općenito prve medalje na Svjetskom prvenstvu došao je Henrik Kristoffersen.

Norvežanin je odradio sjajnu drugu vožnju i nakon trećeg mjesta u prvoj vožnji stigao do zlata s 20 stotinki prednosti ispred Marcela Hirschera. Zanimljivo, ovo je treće Svjetsko prvenstvo u Areu i po treći put Norvežanin je slavio u veleslalomu. Nakon Steina Eriksena (1954.) i Aksela Lunda Svindala (2007.), treće zlato pripalo je Kristoffersenu.

Brončanu medalju osvojio je Alexis Pinturault koji nije izdržao pritisak i propustio je kapitalizirati odličnu prvu vožnju. Pohvale zaslužuje i Marco Schwarz koji je završio na petom mjestu, ali je odradio perfektnu drugu vožnju.

Što se tiče hrvatskih predstavnika, Filip Zubčić zaključio je natjecanje na 19. mjestu sa zaostatkom od dvije sekunde i 81 stotinkom za pobjednikom. Elias i Samuel Kolega zauzeli su 37. i 38. mjesto, dok mladi Leon Nikić nije završio drugu vožnju.

Svjetsko prvenstvo u skijanju, veleslalom (m):
1. Henrik Kristoffersen (NOR) 2:20.24
2. Marcel Hirscher (AUT) +0.20
3. Alexis Pinturault (FRA) +0.42
4. Loic Meillard (ŠVI) +0.92
5. Marco Schwarz (AUT) +1.04
5. Žan Kranjec (SLO) +1.04
...
19. Filip Zubčić (HRV) +2.81
37. Elias Kolega (HRV) +11.63
38. Samuel Kolega (HRV) +11.72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!