Rukomet

Nexe ide po prvo mjesto protiv snažnog bundesligaša Hannovera

Jan Šneler • subota, 16.02.2019.
Nexe ide po prvo mjesto protiv snažnog bundesligaša Hannovera
Foto: Pixsell

U drugom kolu grupne faze EHF kupa, rukometaši našičkog Nexea na svom terenu dočekat će njemački Hannover. Iako se radi o opasnoj bundesligaškoj momčadi, Nexe ima kvalitetu za preuzimanje prvog mjesta u skupini...

Večeras je na rasporedu drugo kolo grupne faze EHF kupa, a Nexe na svom terenu igra protiv Hannover-Burgdorfa. Trenutno 13. momčad njemačke Bundeslige, a kada se pogleda roster momčadi jasno je zašto će Nexe trebati biti na najvišoj razini da dođe do pobjede.

Našičani izgledaju jako dobro ove sezone. Nakon prošle sezone u kojoj su došli nadomak Final Foura EHF kupa, ove sezone djeluje kako bi Nexe čak mogao to i ostvariti. Sjajan bi to bio uspjeh za hrvatski rukomet, a sve su češća mišljenja onih koji vjeruju kako Nexe ima kvalitete i za napraviti do sada nemoguće - doći do naslova prvaka Hrvatske. Nakon 27 titula prvaka Hrvatske, PPD Zagreb bi doista ove sezone mogao imati velikih problema.

Svjesni su toga u Nexeu, imaju fenomenalnu momčad, a moguće je da ih do kraja sezone pojača i Ivan Sršen. Trakavica s PPD Zagrebom će se sigurno nastaviti, a dolaskom Sršena, Nexe bi sigurno bio jači od Zagrebaša. Što se tiče današnje utakmice, trener Nexea Hrvoje Horvat vjeruje kako na svom terenu, pred punim tribinama mogu doći do pobjede koja bi mogla biti ključna za plasman u četvrtfinale.

"To je izuzetno iskusan sastav i prepun je internacionalaca. Prošle godine smo možda malo previše respektirali Göppingen, ali ove sigurno nećemo Hannover. Puni smo samopouzdanja, a atmosfera se zahuktava. Očekujemo bučnu podršku i nadam se najboljoj utakmici ove sezone. Imamo nekih manjih problema s ozljedama, ali očekujem da svi ipak budu na raspolaganju. Takve utakmice se ne propuštaju", prenose stranice HRS-a izjavu trenera Nexea.

Doista, bez obzira na trenutni plasman u Bundesligi, Hannover je sjajna momčad. Vodi ih španjolski dvojac kojeg dobro pamte hrvatski rukometaši. Prvenstveno Antonia Carlosa Ortegu koji je ostao u sjećanju navijačima Badela po sjajnim igrama krajem 90-ih godina prošlog stoljeća, a pomoćnik mu je Iker Romero, sjajni dugogodišnji šuter Španjolske.

U momčadi je niz iskusnih internacionalaca poput Cristiana Ugaldea, Kaija Hafnera, Pavela Atmana, a tu su i dvojica hrvatskih igrača - Ilija Brozović i Domagoj Sršen. Ipak, prednost Nexea je u u ubitačnom rasporedu Bundeslige. Prije manje od 48 sati, Hannover je gostovao kod Ludwigshafena, a za pet dana ih očekuje domaći dvoboj protiv Fuchse Berlina. Ortega osim toga ima problema s ozljedama i neće moći računati na između ostalih Ugaldea, Böhma i Atmana.

"Teško će nam biti slaviti u Našicama. Nexe je jako dobra momčad u svim segmentima igre. Svjesni smo kako nismo imali puno vremena za pripremu, ali želimo se spremiti najbolje što možemo. Moramo pokušati dozirati minute i odmoriti neke igrače. Jednostavno, ne smijemo si dopustiti nove ozljede i posrtaje", rekao je Ortega za službene stranice kluba.

Susret je na rasporedu u 19.30 sati, a sudit će slovački sudački par Boris Mandak i Mario Rudinsky.

EHF kup, 2. kolo:
Nexe - Hannover-Burgdorf (19.30)

FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!