Tenis

Mektić i Granollers ostali bez plasmana u finale turnira u Rotterdamu

Jan Šneler • subota, 16.02.2019.
Mektić i Granollers ostali bez plasmana u finale turnira u Rotterdamu
Foto: FaH

Hrvatski tenisač Nikola Mektić i njegov partner Marcel Granollers nisu uspjeli ući u finale ATP turnira u Rotterdamu. Bolji od njih u produženom tie-breaku bili Jeremy Chardy i Henri Kontinen...

Odigrano je prvo polufinale ATP turnira u Rotterdamu u konkurenciji parova, a Nikola Mektić i Marcel Granollers nažalost se neće boriti za naslov. Bolji od njih bili su Jeremy Chardy i Henri Kontinen nakon točno 100 minuta igre.

Granollers i Mektić prvi su izgubili svoj početni udarac, u četvrtom gemu Chardy i Kontinen uzeli su im servis i došli do prednosti od 3:1. Ipak, španjolsko-hrvatski par uspio se ekspresno vratiti i vratiti izgubljeno.

Chardy i Kontinen kasnije su imali nekoliko break lopti do kraja regularnog dijela, ali su se Granollers i Mektić uspjeli obraniti. Set je otišao do tie-breaka u kojem su španjolski i hrvatski tenisač bili sjajni i rutinski s 3:7 osvojili 13. igru.

Kraj prvog i početak drugog seta bio je sjajan. Već početkom nastavka, Granollers i Mektić rade break i imaju priliku za 0:3. Iako su Chardy i Kotinen bili zreli za brzi poraz, Granollers i Mektić griješe te im protivnici oduzimaju taj gem i kasnije dolaze do novog breaka.

Bilo im je to dovoljno za osvajanje seta sa 6:4 i odlaska u produženi tie-break u trećem setu. Nažalost, premda je bilo napeto i prednost se stalno izmjenjivala, Chardy i Kontinen bili su koncentriraniji u završnici te su u konačnici slavili s 10:6.

Granollers i Mektić nisu bili bez šanse, vodili su 3:4 i imali dva servisa, ali su na kraju ipak izgubili.

ATP Rotterdam, parovi, polufinale:
Jeremy Chardy/Henri Kontinen - Marcel Granollers/Nikola Mektić (4) (3)6:7 6:4 10:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!