Košarka

Primorska na pogon bivših Cibosa svladala Olimpiju, Hopsi Polzela bolja od Heliosa

Jan Šneler • subota, 16.02.2019.
Primorska na pogon bivših Cibosa svladala Olimpiju, Hopsi Polzela bolja od Heliosa
Foto: FaH

Odigrane su dvije polufinalne utakmice Kupa Slovenije, a za naslov će se boriti trenutno vodeća momčad Druge ABA lige Primorska i Hopsi Polzela...

Rijetkost je da ABA drugoligaš tako lako svlada prvoligaša, ali u slučaju Primorske radi se o sjajno posloženoj momčadi. Od početka susreta, Primorska je kontrolirala rezultat i vodila nakon prvog dijela s pet razlike. Petrol Olimpija još je bila blizu protivnicima i mogla je računati na preokret u drugom dijelu, no Primorska je bila neumoljiva.

U nastavku su njeni košarkaši igrali još bolje, ušli u njega na najbolji način, a u posljednju četvrtinu rezultatom 64:53. Bilo je jasno da će Olimpija trebati čudo da preokrene, ono se nije dogodilo te je Primorska slavila s 87:76.

Najbolji je kod Primorske bio Marko Jagodić Kuridža s 19 koševa i šest skokova, dok je još jedan bivši Cibos Žan Mark Šiško ostvario učinak od 16 poena i 12 asistencija. Istaknimo i učinak Marjana Čakaruna koji je postigao 16 koševa.

Kod Olimpije je Jan Špan postigao 16 poena, dok je hrvatski košarkaš Luka Šamanić ostvario učinak od 11 koševa i četiri skoka.

U drugom polufinalu Hopsi Polzela došla je do slavlja protiv Heliosa. U prvom dijelu bila je na razini zadatka, kontrolirala je tijek susreta i sjajno odradila drugu četvrtinu. Na odmor je tako otišla s vodstvom 48:40, ali je nakon odmora malo pala u igri i Helios se uspio vratiti na samo četiri poena zaostatka.

Do kraja se vodila neizvjesna borba, ali je Hopsi Polzela zadržala vodstvo i slavila s 83:78. Najbolji je kod pobjedničkog sastava bio Atanacković s 26 koševa, dok je kod Heliosa Šalić ostvario sjajan učinak od 18 koševa i 15 skokova.

Kup Slovenije, polufinale:
Primorska - Petrol Olimpija 87:76
Hopsi Polzela - Helios Suns 83:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!