Košarka

Zrinjski bez finala, Igokea i Sparsi u borbi za trofej pobjednika Kupa

Branimir Korać • subota, 16.02.2019.
Zrinjski bez finala, Igokea i Sparsi u borbi za trofej pobjednika Kupa

U Laktašima se održava završni turnir Kupa BiH, a u borbi za titulu u nedjelju bit će domaća Igokea i Sparsi koji su eliminirali Zrinjski iz Mostara...

Košarkaši Zrinjskog iz Mostara nisu uspjeli izboriti prolaz u finale Kupa BiH. Protivnici u polufinalu bili su Sparsi koji su upisali pobjedu 79:64 i tako ostavili Zrinjski kratkim u borbi za ulazak u finale. Nedostajao je učinak Marka Ramljaka koji je susret završio samo s dva poena i uz šut iz igre 0/10. Ivan Miličević bio je najraspoloženiji sa 17 poena i pet skokova, a Aleksandar Todorović dodao je 15 poena i deset skokova.

Sparsi su od početka dominirali i imali su već na poluvremenu prednost od 20 koševa te je već tada sve bilo poznato. Predvodili su ih Fahrudin Manjgafić s 18 poena te s po 15 Almir Hasandić i Nemanja Protić.

U drugom polufinalu domaćin je imao vrlo laganu zadaću. Igrao je protiv Mladosti i visoko slavio 93.56. Igokea je u tom susretu imala 55 skokova od čega čak 21 u napadu dok je Mladost ukupno uhvatila tek 26 skokova.

Najbolji kod Igokee bili su Vuk Radivojević s 14 poena, Robert Rikić s 13 poena i osam skokova te Sava Lešić s 12 poena i 11 skokova. Kod poraženih Đorđe Aleksić ubacio je 15 poena.

Kup BiH, polufinale:
Zrinjski - Spars 64:79
Igokea - Mladost 93:56

FOTO - Igokea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!