Rukomet

PSG veliki favorit, PPD Zagreb očekuje važniji ogled sljedeći tjedan

Jan Šneler • nedjelja, 17.02.2019.
PSG veliki favorit, PPD Zagreb očekuje važniji ogled sljedeći tjedan
Foto: FaH

U 12. kolu EHF Lige prvaka rukometaše PPD Zagreba očekuje zahtjevan susret protiv francuskog PSG-a. Parižani su uvjerljivo najbolja momčad skupine B Lige prvaka i na gostovanju, Zagrebaši nemaju velike šanse...

Još su svega tri kola ostala do kraja regularnog dijela EHF Lige prvaka, a PPD Zagreb se nalazi na sjajnom četvrtom mjestu. Zagrebaši imaju 10 osvojenih bodova i vjerojatno će im to biti dovoljno za prolaz u osminu finala, iako se svi nadaju barem još kojem bodu u naredna tri kola.

Prvi od ta tri susreta je onaj najteži, u Parizu kod PSG-a. Ne treba previše riječi trošiti na sjajnu parišku momčad koja je uvjerljivo prva u skupini B. Radi se o fenomenalnoj ekipi, prepunoj zvijezda i ponajboljih rukometaša svijeta i teško je uopće stavljati PSG i PPD u isti kontekst.

Jasno, to ne znači da su Zagrebaši loši, nego je PSG jednostavno složena momčad za osvajanje naslova. PPD je odigrao odličnu utakmicu protiv Skjerna, došao do važne pobjede i sada na neki način može čekati rasplet ostalih utakmica. Objektivno, danas u Parizu nemaju prevelikih izgleda, ali se otvara prilika sljedećeg tjedna. U zagrebačku Arenu stiže Flensburg i to bi mogla biti šansa PPD Zagrebu da dođe do nove pobjede i tako potvrdi ulazak u osminu finala.

"Putujemo u Pariz momčadi koja trenutno ima neke od najboljih igrača na svim pozicijama. Igraju dobar i lijep rukomet, imaju individualnu kvalitetu, tako da se treba fokusirati na kompletnu momčad, što nije lako za nas. Neki su igrači ostali u Zagrebu, ali mislim da će ovi koji idu na put dati sve od sebe. Prije svega, želio bih da se drže dogovora prema kojem smo se pripremali za utakmicu, i ako to sprovedemo na terenu, budemo pametni i ne gubimo lopte bezveze, kaznimo Pariz za svaku grešku, bit ću zadovoljan."

"Oni također kažnjavaju svaku grešku, imaju brzi centar, polukontru i kontru, imaju snagu, ali zato je to jedan veliki izazov za nas – nadam se da ćemo napraviti ono što želimo i utakmica će onda sigurno biti dobra. Bičanić ima nekih problema koje vuče već dulje vrijeme pa smo odlučili da sad to sanira za buduće utakmice. Ozlijeđeni su još i Ereš, Šušnja, Potić, što je kudikamo veliki hendikep za nas", rekao je trener Zagreba Branko Tamše za službene stranice kluba.

U momčad se vraćaju Josip Božić Pavletić, a pokoju minutu možda bi mogao dobiti Aleks Vlah, iako je realnije da će ga Tamše sačuvati kako ne bi riskirao s njegovim oporavljenim koljenom. Utakmica večeras počinje u 19 sati.

EHF Liga prvaka, 12. kolo:
PSG - PPD Zagreb (19.00)

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!