Zimski sportovi

Austrijanci dominantni u slalomu, Hirscher obranio svjetsko zlato, Kolega i Zubčić u Top 30

Jan Šneler • nedjelja, 17.02.2019.
Austrijanci dominantni u slalomu, Hirscher obranio svjetsko zlato, Kolega i Zubčić u Top 30
Foto: EPA

U posljednjoj utrci na Svjetskom prvenstvu u Areu, austrijski skijaši su u potpunosti dominirali. Sva tri mjesta na pobjedničkom postolju pripala su Austrijancima....

Utrkom slaloma za skijaše zaključeno je Svjetsko prvenstvo u skijanju koje se održavalo u švedskom Areu. Nakon što u muškoj i ženskoj konkurenciji nisu uspjeli doći do zlatne medalje, danas su Austrijanci konačno došli do prvog zlata na ovom Svjetskom prvenstvu i ukupno osvojili osam medalja.

Pobjeda je pripala sjajnom Marcelu Hirscheru koji je tako obranio naslov prvaka iz St. Moritza prije dvije godine. Drugo mjesto pripalo je Michaelu Mattu koji je bio četvrti nakon prve vožnje, ali je solidnom drugom vožnjom uspio doći do prve medalje sa Svjetskih prvenstava.

Embed from Getty Images

Treći Austrijanac na postolju je Marco Schwarz koji je zaostao 76 stotinki za pobjednikom. Tragičar utrke definitivno je Francuz Alexis Pinturault. Drugi iz prve vožnje imao je sjajno prolazno vrijeme, bio vrlo blizu preuzimanja vodstva, ali je napravio veliku grešku i na kraju završio na četvrtom mjestu. Da je Pinturault preuzeo vodstvo, Schwarz sigurno ne bi osvojio medalju, a pitanje je bi li Hirscher došao do zlata.

Što se tiče hrvatskih skijaša, Elias Kolega je zauzeo 21. mjesto, dok je Filip Zubčić na 26. mjestu. Matej Vidović je bio 35. nakon prve vožnje, a na kraju je zauzeo 32. mjesto.

Svjetsko prvenstvo, slalom(m), ukupni poredak:
1. Marcel Hirscher (AUT) 2:05.86
2. Michael Matt (AUT) +0.65
3. Marco Schwarz (AUT) +0.76
4. Alexis Pinturault (FRA) +0.93
5. Ramon Zenhaeusern (ŠVI) +0.96
...
21. Elias Kolega (HRV) +2.56
26. Filip Zubčić (HRV) +4.25
32. Matej Vidović (HRV) +7.74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!