Košarka

Utakmica za pamćenje Marjana Čakaruna u osvajanju slovenskog Kupa

Petar Jenjić • nedjelja, 17.02.2019.
Utakmica za pamćenje Marjana Čakaruna u osvajanju slovenskog Kupa

Košarkaši Sixt Primorske pobjednici su Kupa Slovenije. U finalnom dvoboj svladali su Hopsi Polželu sa 91:72, a do pobjede ih je predvodio sjajni Marjan Čakarun...

Odigrana je završnica slovenskog košarkaškog Kupa u kojem je naslov obranila Sixt Primorska koja je u finalnom dvoboj svladala Hopsi Polželu rezultatom 91:72. Ujedno je to njihova druga titula u ovom natjecanju u klupskoj povijesti.

Kako sam rezultat nagovještava, Primorska je nešto lakše stigla do pobjede, prije svega, zahvaljujući odličnoj drugoj i trećoj četvrtini. Preokrenula je zaostatak iz prve četvrtine i do kraja poluvremena povela s dva razlike (42:40).

U trećoj četvrtini branitelj naslova primio je tek deset poena što je bilo dovoljno da uoči posljednje dionice ima, kako se na kraju pokazalo, nedostižnih 16 poena prednosti (66:50).

Čudesni Marjan Čakarun bio je prvo ime pobjedničke momčadi s velika 32 poena (13/19 za dva, slobodna bacanja 6/7), čemu je dodao 11 skokova, dvije asistencije i tri blokade za 31 minutu na terenu. Hrvatski košarkaš bio je i bez ijedne izgubljene lopte.

Tjaž Rotar sa 17 poena i Donovan Jack s 15 koševa i deset skokova bili su najbolji kod Polžele.

Slovenski kup, finale:
Sixt Primorska - Hopsi Polžela 91:72

FOTO: Sixt Primorska/Žiga Mikeli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!