Nogomet

Lyon bez Fekira dočekuje favoriziranu Barcelonu

Jan Šneler • utorak, 19.02.2019.
Lyon bez Fekira dočekuje favoriziranu Barcelonu
Foto: EPA

Trenutno vodeća momčad španjolske La Lige, Barcelona, u prvom susretu osmine finala gostovat će kod Lyona. Francuska momčad pokazala se vrlo opasnom u ranijoj fazi, ali danas mora igrati bez svog ponajboljeg igrača...

Osim susreta Bayerna i Liverpoola, u Lyonu će se igrati još jedna uzbudljiva utakmica između domaćeg Lyona i Barcelone. Francuzi su se ove sezone pokazali kao izuzetno neugodni domaćini i sigurno je kako favoriziranim Kataloncima neće biti nimalo lako.

Susreti protiv Manchester Cityja u grupnoj fazi pokazali su kolika je snaga Lyona. Protiv jakog protivnika ostali su neporaženi u dvije utakmice i to je dovoljan pokazatelj kako ih se ne smije podcijeniti. Na njihovu žalost, večeras ne mogu računati na Nabila Fekira koji je suspendiran.

To je veliki udarac za domaći sastav jer je Fekir važan kotačić u napadačkom dijelu igre Lyona. Uz njega, moguće je da će izostati Jason Denayer i Tanguy NDombele što sigurno nije pozitivna vijest za domaće navijače.

"Znamo da se možemo boriti s Barcelonom, ali isto tako znamo i da nismo favoriti. Trebat će svi igrači dobro odigrati. Iznimno je važno da vjerujemo u sebe. Iskustvo protiv Manchester Cityja će nam koristiti, iako moramo priznati kako Barcelona igra drugačije jer ima Messija. Morat ćemo paziti na njega", rekao je trener Lyona Bruno Gensio.

Barcelona je iskusna momčad i ima velik broj ovakvih utakmica u nogama. Iako Katalonci ne igraju sjajno ove sezone, njihova momčad izgleda zastrašujuće. Katalonci su svjesni kako na Camp Nouu niti jednoj momčadi nije lako igrati, a pogotovo ne Lyonu koji ipak nije naviknuo na ovakve pritiske.

Sigurno je kako će Barcelona držati posjed lopte i napadati u standardnoj formaciji, ali vezna linija morat će biti orijentirana i na zaustavljanje odličnih kontranapada Lyona. Ipak, straha u redovima Katalonaca nema.

"Bit će ovo velik izazov za nas, ali gladni smo uspjeha i spremni. Istina je da je primarni cilj zabiti gol u gostima zato što u protivnom, sve ostaje otvoreno u uzvratnom susretu", rekao je trener Barcelone Ernesto Valverde.

Utakmica počinje u 21 sat, a sudit će turski sudac Cuneyt Cakir.

Liga prvaka, osmina finala, 1. utakmica:
Lyon - Barcelona (21.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!