Nogomet

Kutak za kladioničare: Lazio lovi zaostatak protiv Seville, Löwen i Kielce u borbi za četvrto mjesto

Jan Šneler • srijeda, 20.02.2019.
Kutak za kladioničare: Lazio lovi zaostatak protiv Seville, Löwen i Kielce u borbi za četvrto mjesto
Foto: EPA

Šarena ponuda je ove srijede, a očekuje nas uz Ligu prvaka još nekoliko zanimljivih dvoboja. U Europskoj ligi sastaju se Sevilla i Lazio, a zanimljivih dvoboja neće nedostajati niti u rukometu i tenisu...

Sevilla - Lazio

Na rasporedu je uzvratni susret šesnaestine finala Europske lige, a Sevilla će na svom terenu dočekati Lazio. U prvom ogledu, Sevilla je pogotkom Wissama Ben Yeddera slavila s 1:0 i napravila veliki korak prema osmini finala.

Uzbudljiv je bio susret, Sevilla je igrala sjajno, no Lazio je bio bez Sergeja Milinković-Savića i Cire Immobilea koji su važni igrači u igri rimske momčadi. Talijanski napadač sigurno će startati u uzvratu, a Simone Inzaghi rekao je kako se nada da će i srpski veznjak biti osposobljen za svih 90 minuta.

Što se tiče Seville, oni moraju igrati bez važnog igrača u veznoj liniji Evera Banege koji je suspendiran zbog žutih kartona, a zbog ozljede nema niti Nolita.

Sevilla ima veliku prednost zbog pobjede u prvom ogledu, no također treba reći kako Lazio dolazi u jačem sastavu. S obzirom na to da u redovima rimske momčadi nemaju što čekati i moraju loviti rezultat, očekujemo odličnu utakmicu puno golova.

Procjena: Više od 2.5 golova

Koeficijenti (Supersport): Više od 2.5 golova @1.85, Manje od 2.5 golova @1.85

Rhein-Neckar Löwen - Kielce

U 13. kolu rukometne Lige prvaka, Rhein-Neckar Löwen dočekuje poljski Kielce. Obje momčadi već su osigurale prolaz u osminu finala, ali je ostalo samo pitanje s koje pozicije će ići u nokaut fazu.

Trenutno je Kielce na četvrtom mjestu, dok se Löwen nalazi mjesto niže i ima dva boda manje. Nakon ovog kola, Poljaci igraju doma protiv Veszprema, dok će Löwen ići na noge Barceloni.

Iako su osigurali prolaz u sljedeći krug, klubovima jasno nije svejedno s koje pozicije će ići u nokaut fazu. Četvrto mjesto donosi uvjetno rečeno lakšeg protivnika i prednost domaćeg terena u osmini finala. Trenutno je tome bliža poljska momčad jer u slučaju istog broja bodova gleda se gol razlika. S obzirom na to da je Kielce slavilo u prvom ogledu s 35:32, teško je očekivati da Löwen može nadoknaditi tako lako tu prednost.

Ipak, sudeći po riječima igrača obje momčadi, očekuje nas prava rukometna poslastica, jurnjava za što boljim rezultatom i pobjedom koja može donijeti lakši put do četvrtfinala. S obzirom da obje momčadi postižu jako puno pogodaka i gaje napadačku igru, odlučili smo se za ukupan broj golova.

Procjena: Više od 57.5 golova

Koeficijent (PSK): Više od 57.5 @1.70, Manje od 57.5 @2.00

Garbine Muguruza - Elina Svitolina

U trećem kolu WTA turnira u Dubaiju, šesta nositeljica Elina Svitolina igrat će protiv 12. nositeljice Garbine Muguruze. U prošlosti su se ove tenisačice vrlo često sretale i nerijetko se radilo o odličnim i neizvjesnim mečevima.

Danas nas sigurno očekuje uzbudljiv meč. Svitolina je u dobroj formi, došla je do polufinala Dohe i nastavlja i u Dubaiju s odličnim igrama. Muguruza je u padu forme u odnosu na ranije godine, ali na ovom turniru za sada prilično rutinski dolazi do pobjeda. Protiv Dajane Jamstremske je imala manjih problema, ali je uspjela doći do slavlja.

Favoritkinja je Svitolina koja bi na krilima ispadanja Naomi Osake mogla imati nešto lakši put do novog polufinala. Ukrajinka je za sada osma tenisačica svijeta, no u slučaju dobrog rezultata u Dubaiju, lako je moguće da se vrati u krug najboljih pet.

S obzirom na to da španjolska tenisačica ipak pokazuje znakove bolje forme, nismo se odlučili za čistu pobjedu Ukrajinke, već za veći broj gemova.

Procjena: Više od 21.5 gemova

Koeficijenti (PSK): Više od 21.5 @1.85, Manje od 21.5 @1.85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!