Nogomet

Bjelica: "Rasterećeniji smo nego prije tjedan dana, vjerujemo da možemo proći"

Jan Šneler • srijeda, 20.02.2019.
Bjelica: "Rasterećeniji smo nego prije tjedan dana, vjerujemo da možemo proći"
Foto: FaH

Optimističan i samouvjeren djelovao je trener Dinama Nenad Bjelica na konferenciji za novinare. Prije sutrašnje utakmice šesnaestine finala Europske lige protiv Viktorije Plzen, Modri izgledaju potpuno spremni...

Sjajna je atmosfera u Maksimiru. Dinamo sutra igra uzvratni susret šesnaestine finala Europske lige protiv Viktorije iz Plzena, a trener Modrih Nenad Bjelica optimistično je najavio taj sraz.

"Kada vidim kako igrači treniraju i koliko žele igrati ovu utakmicu, teško im je nešto novo reći. Vjerujem da će tu energiju koju su pokazali u treninzima i uz podrške navijača odigrati dobru utakmicu. Bit će nam potrebno puno strpljenja, koncentracije i mirne igre. Igramo protiv iskusne momčadi, po godinama iskusnije od nas. Vjerujemo da možemo proći, da smo pokazali kvalitete ove sezone i da ćemo sutra isto pokazati", rekao je Bjelica.

Jedno od prvih pitanja upućenih hrvatskom treneru bilo je u vezi pozicije desnog beka. Kako Petar Stojanović neće moći nastupiti zbog akumuliranih kartona, u medijima se nagađa tko bi mogao biti izbor Bjelice.

"Ne bih želio otkrivati ideje koje imam. Imamo tri mogućnosti na desnom beku (Šituma, Moharramija i Rrahmanija). Koga god da stavim, dobro će odraditi svoj posao. Stvar je toga tko nam u ovakvom tipu utakmice može više donijeti", istaknuo je trener Dinama.

Trener Modrih uvjerava kako pritisak ne osjećaju jer ovakav susret svi jedva čekaju. Upozorenja je bilo u Plzenu, Viktorija nikako nije slabašna momčad kakvom su je neki "dobronamjernici" htjeli prikazati i trebat će puno vještine i pameti da se sutra uđe u osminu finala.

"Danas smo sigurno rasterećeniji nego prije sedam dana. Psihološka analiza koju smo napravili prije prve utakmice je bila loša i shvatili smo da samo s maksimalnom koncentracijom i agresivnošću u igri možemo pobijediti. Dobili smo šamar i dobro da je došao u prvoj utakmici", rekao je Bjelica.

Taktiziranja nema. Svi na koje je Bjelica računao su zdravi i na raspolaganju ima 26 igrača. Trener Dinama ne razmišlja o jedanaestercima, ali je siguran kako će njegova momčad na kraju slaviti, bilo nakon regularnog dijela ili produžetaka.

"Svi su zdravi, čak su i Gavranović i Kadzior bili u treningu, ali nisu još u optimalnom stanju. Najveći problem mi je odabrati 11 jer svi zaslužuju igrati. Svi zaslužuju šansu i daju svoj maksimum. Želimo biti pozitivni, proći unutar 90 minuta, a ako to bude nakon 120 minuta također ćemo biti sretni. Važno je da koncentracija bude na maksimalnom nivou i onda će sve biti u redu", zaključio je trener Dinama.

U klubu su rekli kako je ostalo tek nešto malo karata koje su možda u toku održavanja konferencije za novinare bile rasprodane. Očekuje se više od 27.000 navijača, a stadion se otvara u 17 sati. Što se tiče fan zone oko stadiona, ona će biti otvorena od 16 sati. Naravno, preporučuje se navijačima da koriste javni gradski prijevoz i na vrijeme dođu jer će kontrole pri ulasku sigurno biti rigorozne. Svi se nadaju kako će sve proći u najboljem ozračju i kako će Dinamo u petak čekati ždrijeb i sljedećeg protivnika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!