Nogomet

Manchester City s igračem manje preokrenuo i slavio u Gelsenkirchenu

Petar Jenjić • srijeda, 20.02.2019.
Manchester City s igračem manje preokrenuo i slavio u Gelsenkirchenu
Foto: EPA

Jako zanimljiva utakmica odigrana je u Gelsenkirchenu gdje je Manchester City s igračem manje uspio doći do preokreta i slaviti s 3:2 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka...

Manchester City napravio je veliki posao u Gelsenkirchenu gdje je s 3:2 slavio protiv domaćeg Schalkea. Momčad Pepa Guardiole sada mirno može čekati uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka i traži potvrdu prolaska među osam najboljih.

Međutim, nije izgledalo tako. City je rano poveo, no Schalke je do poluvremena okrenuo rezultat pogocima iz dvaju penala. Ostali su gosti i s igračem manje u drugom poluvremenu, izgledali su potpuno bezidejno jedno vrijeme, no u završnim minutama susreta postigli su dva pogotka te upisali pobjedu.

Igrala se 18. minuta kada engleska momčad dolazi do vodstva nakon velike konfuzije u obrani Schalkea. David Silva ukrao je loptu i utrčao u kazneni prostor te odigrao za Sergija Aguera koji iz blizine nije imao težak posao skrenuti ju u gol. Bio je to njegov sedmi pogodak u gostima u Ligi prvaka ove sezone, više od njega ima samo Cristiano Ronaldo.

Međutim, prije kraja prvog poluvremena njemačka je momčad preokrenula zahvaljujući dvama penalima. Prvog je dobila u 38. minuti zbog Otamendijevog igranja rukom nakon odluke VAR-a. Siguran je bio Nabil Bentaleb koji je pogodio donji desni kut protivničkog gola.

Pet minuta kasnije Fernandinho je povukao Salifa Sanea, a sudac dosudio najstrožu kaznu. Ponovno je odgovornost preuzeo Bentaleb, ovoga je puta snažno pogodio u gornji lijevi kut. Manchester City tako je i u šestoj od sedam odigranih utakmica u knock-out fazi Lige prvaka primio barem dva gola.

Domaćin je itekako mogao biti zadovoljan rezultatom prvog poluvremena. Svoje je dvije prilike s 11 metara iskoristio, iako je City na terenu stajao puno bolje te ozbiljnije prijetio prema golu njemačke momčadi.

Pokušavali su gosti na otvaranju nastavka napraviti sve kako bi stigli do izjednačenja. Tako vrijedi izdvojiti pokušaj Ilkaya Gündogana iz 55. minute, međutim, udarac je otišao pored stative. Da stvar bude bolja za Schalke, gosti su u 68. minuti ostali s igračem manje. Drugi žuti karton zaradio je Otamendi i to nakon starta na Burgstalleru s leđa.

Sljedećih desetak minuta Manchester je izgledao potpuno bezidejno, no samo je trenutak bio dovoljan kako bi stigli do izjednačenja. Dogodilo se to u 85. minuti kada je Leroy Sane krasnim pogotkom iz slobodnog udarca pogodio možda i ključan pogodak svoje momčadi u ovoj fazi natjecanja.

Pet minuta kasnije gostujuća je momčad stigla do potpunog preokreta kada je za pobjedu poentirao Raheem Sterling na asistenciju Edersona.

Liga prvaka, osmina finala:
Schalke - Manchester City 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!