Nogomet

Kutak za kladioničare: Vjerujemo Dinamu i Eintrachtu, vraća se Borna Ćorić

Mihaela Bradovski • četvrtak, 21.02.2019.
Kutak za kladioničare: Vjerujemo Dinamu i Eintrachtu, vraća se Borna Ćorić
Foto: FaH

Četvrtak je u znaku Europske lige gdje ističe domaće dvoboje Dinama i Eintrachta u kojima traže prolaze u osminu finala. Na teren se vraća Borna Ćorića, prvi put nakon Australian Opena...

Dinamo - Viktoria

Dinamo ide u borbu za osminu finala Europske lige i u Maksimiru hvata zaostatak iz prvog susreta s Viktorijom iz Plzena. Modri su u Češkoj poraženi 2:1 i u velikoj mjeri za taj poraz su si sami krivi. U drugom poluvremenu su dosta pali, Česi su vidjeli da protiv takvog Dinama mogu igrati i narasla su im krila. Svejedno nisu bili toliko bolji i dominantniji, ali bilo im je dovoljno da preko Ludeka Pernice dođu do preokreta i upišu pobjedu 2:1. Rezultat je to koji niti njima garantira miran uzvrat, a niti Dinamu garantira da će ga preokrenuti. Ipak Modri se čine boljim protivnikom i na individualnom planu kvalitetniji, a osim toga imat će i podršku punih tribina u Maksimiru.

Hoće li to biti dovoljno za prolaz, upitno je, ali vjerujemo da hoće. Da će Dinamo izboriti pobjedu i proći u sljedeće kolo natjecanja. Viktoria je ozbiljan i discipliniran protivnik i treba ga se kao takvog ozbiljno shvatiti, no Česi su isto tako svjesni da je Dinamo pred punim tribinama goropadan i opasan. Osjetili su to i Fenerbahče i Spartak u grupnoj fazi. za razliku od dvoboja u Plzenu Dinamo će biti jači za Izeta Hajrovića koji je odradio suspenziju, no neće biti standardnog desnog beka Petra Stojanovića koji ima kartone. Umjesto njega trener Bjelica morat će pronaći alternativno rješenje, a već ih ima nekoliko u pripremi.

Prognoza: Pobjeda Dinama

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Dinama 1.75, neriješeno 3.80, pobjeda Viktorije 6.00

Borna Ćorić - Ugo Humbert

Borna Ćorić u drugom kolu turnira u Marseilleu igra protiv francuskog tenisača Uga Humberta. Ćoriću će ovo biti prvi meč u točno mjesec dana, posljednji put nastupio je na Australian Openu gdje je prije točno mjesec dana izgubio od još jednog Francuza Lucasa Pouillea. Iako mu nedostaje mečeva nakon što je proteklih mjesec dana odrađivao pripreme za nastavak sezone, Borna je u svakom slučaju favorit u ovom dvoboju. Kao 13. igrač svijeta svakako ima prednost nad Humbertom koji je 75. na ljestvici, a ove sezone bilježi napredak nakon vrlo dobrih rezultata.

Humbert je također igrao na Australian Openu i to vrlo kratko s obzirom da je već na startu izgubio od Jeremyja Chardyja, sunarodnjaka kojeg je odveo u pet setova. Nakon toga poražen je i u prvom kolu turnira u Montpellieru protiv Jo-Wilfrieda Tsonge, a osim tih izgubljenih mečeva imao je još dva nastupa na Challengerima. Oba u Francuskoj pa je tako u Quimperu pobjeđivao Brancaccia, Ottea i Kamkea prije poraza od Daniela Evansa. U Cherbourgu je otišao do kraja i osvojio titulu i to pobjedama protiv Benchetrita, Vatutina, ponovno Ottea, Morainga i na kraju Darcisa. U Marseilleu je krenuo slavljem protiv Ernestsa Gulbisa.

Prognoza: Pobjeda Ćorića

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Ćorića 1.55, pobjeda Humberta 2.85

Eintracht Frankfurt - Šahtar

Eintracht i Šahtar trebali bi odigrati jednu od najatraktivnijih utakmica današnjeg programa u Europskoj ligi. Eintracht igra sjajan nogomet, predvođen Antom Rebićem, Lukom Jovićem i Sebastianom Hallerom sposoban je otključati svaku obranu, a iznimno je jak na svom travnjaku. Prvi susret u Ukrajini okončan je remijem 2:2, ali ne treba očekivati kako će Eintracht igrati na remi u uzvratu. Momčad je napadački posložena i sigurno je kako će napasti Ukrajince i na svom travnjaku te tražiti pobjedu s kojom bi učvrstili poziciju u osmini finala.

Šahtar je u Europsku ligu stigao iz Lige prvaka i samim time je dovoljno opasan, ali dodatni hendikep mu je to što za razliku od Eintrachta nije u natjecateljskoj formi. Naime Ukrajincima prvenstvo još uvijek nije počelo i dok je Eintracht već duže vrijeme u punom pogonu, Šahtar živi od utakmice do utakmice sa sastavom iz Frankfurta. Trebao bi zbog toga biti svježiji, ali onaj natjecateljski naboj je na strani Eintrachta koji ionako ima vrlo kvalitetnu momčad sposobna za dobar rezultat u ovom natjecanju. Ukrajinci će biti hendikepirani neigranjem dvojice važnih aduta Kryvtsova i Stepanenka dok imaju još manjih problema s ozljedama.

Prognoza: Pobjeda Eintrachta

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Eintrachta 2.00, neriješeno 3.50, pobjeda Šahtara 3.70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!