Rukomet

Makedonci su neugodni, ali Nexe ne smije kiksati u Našicama

Jan Šneler • subota, 23.02.2019.
Makedonci su neugodni, ali Nexe ne smije kiksati u Našicama

U trećem kolu EHF kupa rukometaši Nexea dočekat će u Našicama makedonski Eurofarm Rabotnik. Našičani su veliki favoriti, a današnjom pobjedom napravili bi ogroman korak prema četvrtfinalu...

Nakon dva odigrana kola grupne faze EHF kupa, Nexe se nalazi u sjajnoj poziciji. Našičani večeras imaju prilike protiv makedonskog Eurofarma Rabotnika stići do treće pobjede i tako sa šest bodova ići za desetak dana na gostovanje u Makedoniju.

Nexe igra sjajno ove sezone u EHF kupu i pobjedom protiv Hannover-Burgdorfa i Tatabanye to su dokazali. Objektivno, makedonski klub najslabiji je protivnik među trojicom i Nexe na svom terenu ne bi smio s njima imati problema. Makedonci svakako nisu za podcjenjivanje, kao uostalom niti jedan protivnik, ali treba biti realan i reći kako je Nexe trenutno daleko jača momčad.

"Rabotnik je odigrao jako dobro u prvoj utakmici protiv Hannovera. U drugoj pred domaćom publikom su očigledno malo pali pod pritiskom da pobjede kod kuće što je na kraju rezultiralo visokim porazom koji mislim da nije realan. Oni mogu odigrati jako dobro šest nula u defenzivnom dijelu i tu su nezgodni. U napadu imaju nekoliko pojedinaca na koje moramo obratiti dobro pažnju kako nam ne bi napravili problema. Mislim da mi s jednim pravim pristupom, ozbiljnošću i koncentracijom bi trebali utakmicu riješiti u našu korist. Očekujemo da će nas publika popratiti kao i na prijašnjim utakmicama, a sigurno je da imamo što i za pokazati te moram iskazati kako su o dečki jako zadovoljni što se tiče posjećenosti utakmica jer im i to puno znači", rekao je za službene stranice kluba trener Nexea Hrvoje Horvat.

Što se tiče Eurofarm Rabotnika, oni su prije tri dana promijenili trenera. Na mjesto glavnog stratega momčadi došao je legendarni makedonski reprezentativac Stevče Aluševski. On je vodio prije Pelister, ali će mu posao u Rabotniku biti sigurno izazovniji i teži. Pogotovo će imati problema jer je odradio tek jedan trening s momčadi prije putovanja u Našice.

Rabotnik ima svoje kvalitete, novi trener sigurno će donijeti svoje ideje i možda uspjeti u kratko vrijeme podići momčad, ali Nexe je vrlo uigrana momčad, puna potencijala i iskustva te bi, ukoliko ozbiljno shvate zadatak, Našičani trebali rutinski slaviti.

EHF kup, 3. kolo:
Nexe - Eurofarm Rabotnik (19.30)

FOTO: SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!