Sportnet

Dvoboj za peto mjesto: Hajduk favorit, Gorica izuzetno opasna

Jan Šneler • subota, 23.02.2019.
Dvoboj za peto mjesto: Hajduk favorit, Gorica izuzetno opasna
Foto: FaH

U 22. kolu HT Prve lige Hajduk će na Poljudu ugostiti Goricu i pokušati pobjedom doći na peto mjesto i korak od vodeće četvorke...

Uzbudljiv ogled nas očekuje danas poslijepodne u Splitu. Na Poljudu će Hajduk ugostiti Goricu i pokušati pobjedom u 22. kolu doći na peto mjesto i nastaviti svoju dobru seriju. Podsjećamo, Splićani su prije nekoliko mjeseci bili katastrofalni i mjesto u europskim natjecanjima bilo je iznimno daleko. Sada pobjedom nad Goricom došli bi na samo dva boda od četvrtoplasirane Lokomotive, koja doduše ima utakmicu manje.

Hajduk sigurno želi zaključiti ovosezonsko prvenstvo s mjestom u Europskoj ligi jer bi u suprotnom ova sezona bila teški promašaj. Splićanima nije bilo lako, ali u posljednje vrijeme koriste greške protivnika i svojom solidnom igrom dolaze do pobjeda.

"Čeka nas Gorica, jako nezgodan protivnik, kontraška ekipa koja voli prepustiti loptu i igrati čvrst nogomet. Mi ipak gledamo isključivo sebe, dobro smo krenuli u drugi dio sezone, napravljen je pomak u igri i rezultatima, nadam se da ćemo tako nastaviti i u ovoj utakmici", rekao je za službene stranice kluba trener Hajduka Siniša Oreščanin.

Što se tiče Gorice vidljivo je da je i ona u jednom padu forme i to je pokazao prošlotjedni remi s Interom. Morat će Sergej Jakirović ohrabriti momčad, podići ju maksimalno kako bi zaključili sezonu na najbolji mogući način. Velika šteta bi bila kada Gorica ne bi ušla među prvih pet momčadi s obzirom na to kakav je prvi dio sezone imala.

"Čeka nas bitno drukčiji protivnik nego u naša prethodna dva ogleda. Hajduk se digao, trener Oreščanin napravio je dobar posao u ovim pripremama i oni danas igraju s puno više samopouzdanja. Igraju i jedan drukčiji sustav od svih momčadi u našoj ligi, 4-4-2 s rombom u sredini, ali dobro, zato i postoji skauting i analize. Sve što znamo o njima prezentirali smo igračima. Jednako kao što su se, naravno, sigurno i oni pripremili za nas. I sad je na nama da damo sve što možemo da odigramo što bolju utakmicu", rekao je za Cityportal trener Gorice.

Gorica nema većih problema s ozljedama i osim ranije nedostupnih Jakirović ne može računati na suspendiranog Martina Maloču. Što se tiče Hajduka, Hamza Barry ima kartone, dok je Domagoj Bradarić upitan.

Utakmica počinje u 17.30 sati i jedino što bi moglo pokvariti ovaj derbi je najava olujne bure s orkanskim udarima te prilično niske temperature. Utakmicu će suditi Marin Vidulin iz Kanfanara.

HT Prva liga, 22. kolo:
Hajduk - Gorica (17.30)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!