Košarka

Blazersi su vrlo opasni, pokazali su to i u Philadelphiji

Branimir Korać • subota, 23.02.2019.
Blazersi su vrlo opasni, pokazali su to i u Philadelphiji
Foto: EPA

Portland Trail Blazersi jedni su od dobitnika prijelaznog roka koji je trajao proteklih tjedana. Nisu izgubili ništa, a proširili su rotaciju te su sada puno opasnija momčad...

U redu, Philadelphia je igrala bez Joela Embiida, no treba i takvu Philadelphiju u gostima svladati. Blazersi su u tome uspjeli, lakoćom su došli do pobjede odličnom igrom u drugom poluvremenu gdje su potpuno nadigrali Sixerse.

Neil Olshey odradio je dobar posao u 2019. godini, nije se morao odreći nijednog važnijeg igrača, a doveo je Rodneyja Hooda i Enesa Kantera te tako proširio rotaciju. Klupa je za Blazerse sezonama bila rak rana, nisu imali prave podrške, a sada Stotts za ozbiljnu rotaciju ima Laymana koji jako napreduje, Kantera, Hooda, Setha Curryja, Evana Turnera, a tu je i mladi Zach Collins koji je imao dobrih rola.

Vidjelo se u Philadelphiji kako momčad sada puca od samopouzdanja, kako je pod košem puno opasnija pridruživanjem Kantera Nurkiću i ne ovisi samo o šuterskim rolama Lillarda i McColluma. Ovaj Portland sada je puno izbalansiranija i kvalitetnija momčad koja će biti iznimno opasna.

Sixersi su se držali u utakmici jedno poluvrijeme, a onda je Portland prebacio u brzinu više, odvojio se i lakoćom održavao razliku. Bilo je i više od 30 poena razlike, Stottsova momčad potpuno je dominirala i zasluženo je slavila. Ono što posebno treba istaknuti, Blazersi su ubacili čak 130 poena iako su za tricu šutirali samo 5/23.

Nurkić je na kraju predvodio sedmoricu dvoznamenkastih s 24 poena i deset skokova, a Lillard je dodao 17 poena, osam asistencija i šest skokova.

Kod Sixersa Ben Simmons ubacio je 29 poena uz deset asistencija i sedam skokova, a Tobias Harris dodao je 20 poena i osam skokova.

NBA:
Philadelphia 76ers - Portland Trail Blazers 115:130

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!