Košarka

Rocketsi i bez Hardena porazili Warriorse, Bullsi lako protiv Celticsa, sjajna večer D'Angela Russella

Petar Jenjić • nedjelja, 24.02.2019.
Rocketsi i bez Hardena porazili Warriorse, Bullsi lako protiv Celticsa, sjajna večer D'Angela Russella
Foto: EPA

U bogatoj NBA večeri odigrano je još sedam utakmica iz kojih vrijedi izdvojiti sjajnu partiju D'Angela Russella u pobjedi Brooklyn Netsa, kao i pobjedu Chicago Bullsa protiv Boston Celticsa. Sacramento Kingsi na gostovanju su svladali Oklahomu, dok su Houston Rocketsi i bez Jamesa Hardena slavili kod Golden State Warriorsa...

Svoj 23. rođendan sjajnom je utakmicom proslavio D'Angelo Russell koji je donio pobjedu svojim Brooklyn Netsima sa 117:115 na gostovanju kod Charlotta Hornetsa. Ovim slavljem Netsi su stigli na omjer 31-30 čime drže šest mjesto na Istoku, a noćas su ga osigurali Russellovom tricom 40 sekundi prije kraja kojom je postavljen i konačan rezultat. Do isteka vremena domaćin nije uspio poentirati.

Russell je tako izjednačio najbolji učinak karijere s 40 poena, a tome je dodao i sedam asistencija, a s 19 koševa slijedio ga je Joe Harris. Hornetsima nisu pomogla niti 32 poena Kembe Walkera.

Sinoćnjom utakmicom nikako nisu mogli biti zadovoljni Los Angeles Lakersi koji su izgubili na gostovanju kod New Orleans Pelicansa bez Anthonyja Davisa u sastavu. Susret je završio rezultatom 128:115, a Pelicansi su tijekom susreta imali i 20 koševa viška. Vodstvo su preuzeli u završnici prve četvrtine i do kraja susreta više se nisu ostvarili.

Jrue Holiday s 27 poena i sedam asistencija predvodio je Pelicanse, Julius Randle dodao je 24 koša i pet asistencija, a Cheick Diallo 18 poena i deset skokova.

Najučinkovitiji je kod Lakersa bio Brandon Ingram s 29 poena i pet skokova, LeBron James dodao je 27 koševa, sedam skokova, 12 asistencija i četiri ukradene lopte.

Svakako najveće iznenađenje večeri bio je poraz Boston Celticsa na gostovanju kod Chicago Bullsa. Prošla utakmica ovih dviju momčadi završila je velikom pobjedom Celticsa 133:77, no ovoga su puta stvari ipak bile drugačije. Bullsi su pred domaćim navijačima slavili sa 126:116 te tako po prvi puta ove sezone upisali tri uzastopne pobjede.

Najbolji su u pobjedničkim redovima bili Zach LaVine s 42 poena (učinak karijere) i šest skokova te Laurri Markkanen s 35 koševa i 15 skokova čime su postali prvi dvojac Bullsa od Jordana i Pippena koji su na jednoj utakmici ubacili 35 ili više poena.

Na početku druge četvrtine Chicago je napravio seriju od 18:3, na poluvremenu je imao 13 koševa viška (64:51), a prednost je lakše od očekivanog uspio sačuvati sve do kraja utakmice. Najvećih 25 razlike (87:62) imao je sredinom treće četvrtine.

Kod Celticsa vrijedi izdvojiti Kyrieja Irvinga s 37 poena, pet skokova i deset asistencija te Ala Horforda s 19 koševa.

Nakon tijesnih poraza od Golden State Warriorsa i Denver Nuggetsa, Sacramento Kingsi uspjeli su poraziti treću najbolju momčad Zapada, Oklahomu City Thunder sa 119:116. Večer nakon dvostrukog produžetka i pobjede protiv Utah Jazza domaćin nije uspio isto ponoviti i u ovoj utakmici.

Kingsi su na poluvremenu imali vodstvo 63:49, ali na krilima Fergusona i Georgea Oklahoma smanjuje na 67:64. Uzvraća Sacramento tricama i vraća se ubrzo na dvoznamenkastu prednost u toj istoj trećoj dionici, međutim, nije se moglo bez neizvjesne završnice. Ovoga puta George nije bio junak svoje momčadi s obzirom na to da je promašio noćas promašio tricu za produžetak.

Buddy Hield predvodio je Kingse s 34 poena i pet skokova, dok su po 19 koševa dodali De'Aaron Fox (devet asistencija) i Marvin Bagley III (deset skokova).

Thunder je predvodio Russell Westbrook s 41 poenom i deset skokova, dok je Paul George dodao 14 koševa (4/19 iz igre), 13 skokova i pet asistencija.

I bez Jamesa Hardena Houston Rocketsi odigrali su jako dobru utakmicu u Oaklandu kod aktualnih prvaka te stigli do pobjede od 118:112. Golden State Warriorsi u cijeloj su utakmici tek u tri navrata bili u vodstvo te su gosti upisali zasluženo slavlje.

Tijekom prvog poluvremena Houston je imao i 20 koševa viška, no do kraja druge dionice domaćin je smanjio na minus sedam (61:54). Iako je gostujuća momčad održavala prednost većim dijelom susreta, bilo je jasno da se Warriorsi neće predavati pa je tako Steph Curry minutu i pol prije kraja smanjio na samo četiri koša zaostatka (114:110). No, bilo je to sve od Golden State, na drugoj je strani poentirao Chris Paul te potvrdio njihovu pobjedu.

Eric Gordon s 25 poena bio je prvi strijelac momčad, dok je Paul dodao 23 koša, pet skokova i rekord sezone od 17 asistencija čime je došao do brojke od devet tisuća u karijeri. Kenneth Faried dodao je 20 poena i deset skokova.

Najbolji je kod Warriorsa bio Kevin Durant s 29 poena, dok je Steph Curry dodao 25 koševa, devet skokova i sedam asistencija.

NBA:
Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 115:117
New Orleans Pelicans - LA Lakers 128:115
Miami Heat - Detroit Pistons 96:119 (Josh Richardson 22p / Ish Smith 22p, 9as)
Chicago Bulls - Boston Celtics 126:116
Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 116:119
Golden State Warriors - Houston Rockets 112:118
Utah Jazz - Dallas Mavericks 125:109 (Donovan Mitchell, Ricky Rubio 25p / Tim Hardaway Jr. 21p, 5sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!