Nogomet

Slaven Bilić dobio otkaz u Al Ittihadu, Saudijci već pronašli zamjenu

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.02.2019.
Slaven Bilić dobio otkaz u Al Ittihadu, Saudijci već pronašli zamjenu
Foto: EPA

Slaven Bilić nije se dugo zadržao u Saudijskoj Arabiji. Čelnici Al Ittihada uručili su mu otkaz nakon što je upisao novi prvenstveni poraz, ovaj put od Mamićevog Al Hilala...

Slaven Bilić preuzeo je Al Ittihad u teškoj situaciji i nije ga uspio izvući iz nje. Nakon 21. kola saudijskog prvenstva klub je na predzadnjoj 15. poziciji sa samo 15 osvojenih bodova što je dovelo do raskida suradnje.

Otkaz je ipak došao ponešto neočekivano jer je u zadnje vrijeme Al Ittihad počeo osvajati bodove. U 2019. godini upisao je tri pobjede u Kupu kralja, u saudijskom prvenstvu ubilježio je dvije pobjede i tri remija prije poraza u prošlom kolu protiv Al Hilala na svom travnjaku 2:0.

Al Hilal vodi Zoran Mamić, momčad je na vrhu ljestvice i u seriji pobjeda stoga Al Ittihad tu i nije imao previše što za tražiti, ali čelnici kluba odlučili su raskinuti suradnju.

"Uprava kluba nakon što je razmotrila posljednje rezultate, koji nisu bili u skladu s našim očekivanjima, odlučila je raskinuti suradnju s dosadašnjim trenerom i na njegovo mjesto postaviti Josea Luisa Sierru", stoji u priopćenju.

Bilić je u Al Ittihad došao u rujnu prošle godine kada je stavio potpis na trogodišnji ugovor. Sierra je već vodio ovaj klub od 2016. do 2018. godine, a sada ga mora spasiti od ispadanja i pokušati proći skupinu Azijske lige prvaka gdje mu društvo prave Al Rayyan iz Katra, Al Wahda iz UAE-a i Lokomotiv Taškent.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.02.2019. u 13:32
    sje... ga taman kad je krenulo...nevjerojatno
    Obrisan korisnik