Tenis

Kutak za kladioničare: Očekuje se glatka pobjeda Kopenhagena, Lakersi moraju slaviti u Memphisu

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 25.02.2019.
Kutak za kladioničare: Očekuje se glatka pobjeda Kopenhagena, Lakersi moraju slaviti u Memphisu
Foto: EPA

Ponedjeljak prema običaju ne donosi veliki broj događanja. Los Angeles Lakersi večeras igraju važnu utakmicu u kojoj ne smiju kiksati, Kopenhagen je veliki favorit protiv Vendsyssela, a zanimljiv dvoboj igra se u prvom kolu ATP turnira u Sao Paulu...

Roberto Carballes Baena - Maximilian Marterer

U prvom kolu turnira u Sao Paulu sastaju se Roberto Carballes Baena, španjolski zemljaš i Maximilian Marterer, Nijemac koji se dobro snalazi i na zemlji, ali ipak mu je draža brža podloga. Carballes Baena ima dosta solidan ulazak u sezonu, upisao je nekoliko lijepih pobjeda na ovoj podlozi, a Marterer je na zemlji uhvatio samo jednu pobjedu. Osim toga, u njihovom posljednjem međusobnom dvoboju na ovoj podlozi, prošle godine u Marrakechu, uspješniji je bio Španjolac i to s vrlo uvjerljivih 6:3, 6:1.

Ove godine Carballes Baena na zemlji je prošao jedno kolo u Cordobi gdje je svladao Andreja Martina, zatim dva kola u Cordobi gdje je bio bolji od Tara Daniela i Lorenza Sonega i u konačnici jedno kolo u Riju gdje je svladao Nicolasa Jarryja. S druge strane Marterer je gubio na startu i u Cordobi i u Riju dok je u Buenos Airesu bio bolji od Facunda Bagnisa. Međutim Carballes Baena ipak treba biti oprezan, Marterer je pokazao prošle sezone kako može i na zemlji odigrati dobro, sjećamo se pobjede protiv Shapovalova u Roland Garrosu gdje je dogurao skroz do četvrtog kola, ali za razliku od Carballesa Baene koji uglavnom bira zemljane turnire, Marterer dosta miksa i najradije ipak igra na bržim podlogama.

Prognoza: Pobjeda Carballesa Baene

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Carballesa Baene 1.75, pobjeda Marterera 1.85

Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers

Los Angeles Lakersi nakon All-Star pauze svladali su Houston Rocketse pa nakon toga izgubili od New Orleans Pelicansa. LeBron James traži od suigrača da shvate kako moraju podići igru i žestoko se boriti za ulazak u doigravanje i da tamo moraju biti pravi. Međutim prvo trebaju dohvatiti doigravanje, trenutno su van kruga osam najboljih na Zapadu i imaju omjer 29-30 dok osmoplasirani Clippersi imaju 33-28. Jasno je kako je sve manje prostora za krivi korak za Lakerse, a poraz u Memphisu bio bi jedan od takvih. U svakom slučaju ovdje za Lakerse igra samo pobjeda, protivnik je čak i poželjan jer Memphis za ovu sezonu više nema neke ambicije i više je usredotočen na rekonstrukciju momčadi koja će uslijediti.

Grizzliesi su u nizu od četiri poraza i jedini plus im je što su neopterećeni i mogu igrati bez posebnog pritiska. Nakon All-Star pauze izgubili su kod kuće od Clippersa i u gostima kod Cleveland Cavaliersa, još jedne momčadi koja tek odrđauje završnicu sezone, a ovdje će pokušati zagorčati život Lakersima i Jamesu. No ako gledamo i činjenicu da klubovi koji izgube mogućnost ulaska u doigravanje, nemaju niti neku veliku želju za pobjeđivanjem s obzirom na hvatanje što bolje pozicije na NBA draftu, niti ne očekujemo da će se Grizzliesi nešto posbno "polomiti" da bi ovdje došli do pobjede. Bez obzira što je gušt svladati ovakvog protivnika.

Prognoza: Pobjeda Los Angeles Lakersa

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Memphis Grizzliesa 2.50, neriješeno 15.0, pobjeda LA Lakersa 1.55

Kopenhagen - Vendsyssel

Kopenhagen u posljednjem susretu 23. kola danskog prvenstva na svom stadionu dočekuje Vendsyssel i očekuje glatku pobjedu s kojom bi zadržao tri boda prednosti nad Midtjyllandom na vrhu ljestvice. Ove dvije momčadi vode utrku za naslov prvaka i nitko drugi ne može se u nju uključiti, a ujedno se natječu i tko će uvjerljivije i atraktivnije do pobjede. Kopenhagen je tako u drugi dio sezone ušao s dvije glatke pobjede, prvo je na svom travnjaku s čak 6:1 slavio protiv četvrtoplasiranog Odensea, a onda je u gostima s 2:0 bio bolji od Randersa kojem je svaki bod bitan u borbi za ulazak u play-off. U ovom trenutku Kopenhagen izgleda moćno, nema većih problema s ozljedama i ovdje se očekuje glatka pobjeda.

U ovaj dvoboj sigurno će ući s dozom opreza. Naime u prvom dijelu sezone Vendsyssel je na svom travnjaku svladao Kopenhagen s 2:1 i to je jedan od samo tri poraza lidera ove sezone. Danas je situacija ipak u velikoj mjeri drugačija, dok je Kopenhagen s 57 golova najefikasnija momčad prvenstva i s 19 primljenih golova ima najbolju obranu, Vendsyssel je na predzadnjem mjestu i u drugačijem ritmu. postigao je samo 20 golova, što je tek gol više od najneefikasnijeg Hobra, a primio je 36 golova što je samo tri manje od također Hobra koji je primio najviše. Za razliku od Kopenhagena, Vendsyssel je u nastavak sezone ušao s dva poraza, Midtjylland ga je u gostima svladao s 1:0 i samo nepreciznost napadača gostiju spriječila je teži poraz, a Horsens ga je svladao s 3:0.

Prognoza: Pobjeda Kopenhagena s 2 ili više golova razlike

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Kopenhagena s 2 ili više golova razlike 1.50, pobjeda Kopenhagena s golom razlike 4.10, Kopenhagen ne pobjeđuje 4.10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!