Nogomet

Rooney: "Moj glas za Zlatnu loptu išao bi Ronaldu, ali Modrić je svejedno fantastičan igrač"

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.02.2019.
Rooney: "Moj glas za Zlatnu loptu išao bi Ronaldu, ali Modrić je svejedno fantastičan igrač"
Foto: EPA

Wayne Rooney osvrnuo se na ovogodišnju dodjelu Zlatne lopte gdje je nagradu odnio Luka Modrić, a prema Rooneyjevom mišljenju ona je trebala otići Cristianu Ronaldu...

Praktički nema velikog nogometnog imena čije mišljenje nismo saznali vezano uz Modrićevo osvajanje Zlatne lopte. Sada je to za DAZN prokomentirao i Wayne Rooney.

"Luka Modrić je fantastičan igrač, njegova dodavanja i odluke u igri su sjajne. Kada ga gledate ne izgleda toliko brz kao kada igrate protiv njega i krene prolaziti pokraj igrača. On je fantastičan igrač, sjajne karijere. Ne mislim da je najbolji igrač svijeta, ali gledajući u kontekstu godine, naravno da je zaslužio nagrade. Imao je sjajnu godinu s Real Madridom i kao kapetan hrvatske reprezentacije. Da sam mogao glasovati, dao bih svoj glas Ronaldu, ali ništa protiv Modrića. Osvojio je Zlatnu loptu, znači i zaslužio ju je."

Rooney jako cijeni Modrića, ali nikada nije bio posebno impresioniran kada je morao igrati protiv hrvatskog veznjaka.

"Luka nije bio veznjak za kojeg ste prije utakmice mislili, oh ne, igramo protiv Luke Modrića. On nije bio tip igrača Patricka Vieire ili Roya Keanea, on je posve drugačiji. Međutim njegove mogućnosti, njegova dodavanja, činjenica da može šutirati s obje noge... Kao što sam rekao on uzme loptu, prođe pokraj igrača, kreira prilike, fantastičan je igrač."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!