Košarka

Bogdanović prvo ime Pacersa, zaradio tehničku zbog bliskog kontakta s Griffinom

Branimir Korać • utorak, 26.02.2019.
Bogdanović prvo ime Pacersa, zaradio tehničku zbog bliskog kontakta s Griffinom
Foto: EPA

Indiana Pacersi poraženi su na gostovanju kod Detroit Pistonsa sa 113:109, a Bojan Bogdanović još jednom je predvodio svoju momčad...

Detroit Pistonsi potvrdili su veliku formu pobjedom u susretu protiv Indiana Pacersa što im je sedma pobjeda u zadnjih osam susreta. Odličan posao za Pistonse i novi korak prema doigravanju gdje će Pacersi ponovno biti i možda čak igrati protiv Pistonsa u prvoj rundi.

Indiani je ovo tek drugi poraz u zadnjih deset utakmica, a veći problem od samog poraza je potencijalno odsustvo Domantasa Sabonisa koji je u završnici susreta napustio igru zbog ozljede gležnja. Sabonis je ključni igrač Pacersa s klupe i ne treba previše razglabati koliki bi to bio hendikep.

U zanimljivom dvoboju još jednom je veliku ulogu igrao Bojan Bogdanović koji je bio prvi strijelac svoje momčadi i općenito odradio odličnu utakmicu, a u završnici susreta, nešto manje od četiri minute prije kraja, zaradio je tehničku pogrešku nakon što je bio u borbi za loptu s Blakeom Griffinom. Obojica su bili na parketu i borili se za loptu, a Griffin je pritom nervozno odgurnuo Bogdanovića pri čemu su zaradili obostranu tehničku pogrešku.

Inače Pacersi su se vratili iz minusa od 17 poena u prvom dijelu, u trećoj četvrtini poravnali su na 75:75 nakon čega je Detroit ponovno pobjegao na rub dvoznamenkaste prednosti, Indiana je ponovno smanjila, ali serija Pistonsa 13:2 prelomila je dvoboj i odvela ih na 100:86.

Bogdanović je za 35 minuta provedenih na parketu ubacio 25 poena (8/13 za dva, 1/5 za tri, 6/6 slobodna) uz četiri skoka i dvije asistencije. Domantas Sabonis je do ozljede ubilježio 23 poena i sedam skokova, Darren Collison 21 poen i pet asistencija, a Thaddeus Young deset poena uz 12 skokova.

Kod Pistonsa Andre Drummond upisao je 26 poena i 16 skokova, a Griffin je dodao 20 poena, deset skokova i deset asistencija.

NBA:
Detroit Pistons - Indiana Pacers 113:109

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!