Nogomet

Kutak za kladioničare: Porto i Raptorsi idu po domaće pobjede, Kenin favorit protiv Peterson

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • utorak, 26.02.2019.
Kutak za kladioničare: Porto i Raptorsi idu po domaće pobjede, Kenin favorit protiv Peterson
Foto: EPA

Utorak donosi niz zanimljivih dvoboja, na rasporedu su i neki kup susreti, a Porto u prvom dvoboju polufinala igra protiv Brage. Toronto Raptorsi u utakmici večeri u NBA ligi dočekuju Boston...

Porto - Braga

Porto i Braga susreću se u prvom susretu polufinala Kupa, a u ovaj dvoboj momčadi ulaze u različitoj formi. Porto je u zadnja dva susreta stigao do pobjeda i nekako se oporavio od onog poraza u Rimu protiv Rome, ako se to i može nazvati lošim rezultatom jer 2:1 zaostatak uoči uzvrata na Dragau nije loše. U zadnja dva prvenstvena kola upisao je pobjede 2:0 protiv Vitorije Setubal i za vikend 3:0 u gostima kod Tondele te drži vodeću poziciju u portugalskom prvenstvu. U ovom susretu ponovno će imati na raspolaganju Soaresa koji je propustio Tondelu zbog suspenzije te potpuno oporavljenog Brahimija dok su Marega i Danilo ipak još uvijek u statusu oporavljenika.

I dok je Porto upisao dvije pobjede u zadnjim susretima, Braga upravo suprotno. Ubilježila je dva poraza i sada zaostaje za drugoplasiranom Benficom sedam bodova. Izgubila je 3:0 u velikom dvoboju protiv Sportinga iz Lisabona, a zatim i 2:0 protiv Belenensesa i ovaj susret ne dočekuje u idealnom stanju. Kapetan Marcelo neće biti na raspolaganju Abelu Ferreiri u ovom susretu. Dobra vijest za Sergija Conceicaa je činjenica da iako je Marega još uvijek nespreman, počeo je s treninzima i mogao bi poput Bragimija protiv Tondele biti na klupi. Brahimi ima potpuno zeleno svjetlo za nastup kroz svih 90 minuta, to se ne može još uvijek očekivati i kod Marege, ali mediji bliski Portu tvrde kako su velike šanse da će dobiti dio minutaže s klupe. To je svakako loša vijest za Bragu.

Prognoza: Pobjeda Porta

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Porta 1.65, neriješeno 4.20, pobjeda Brage 6.50

Toronto Raptors - Boston Celtics

Toronto Raptorsi u utakmici večeri dočekuju Boston Celticse. bit će to veliki dvoboj Kylea Lowryja i Kyrieja Irvinga, Lowryja koji polako hvata ritam i izgleda sve bolje te Irvinga koji je često bio čovjek odluke u pobjedama Celticsa, ali i Cavsa protiv Raptorsa. Kawhi Leonard bit će na parketu, Marc Gasol sada ima već nekoliko utakmica u nogama s Raptorsima, a Toronto je ionako na svom parketu jedna od najuvjerljivijih momčadi lige, samo Denver i Milwaukee imaju bolji omjer u svojoj dvorani. U zadnjih deset utakmica Raptorsi imaju osam pobjeda, a oba poraza upisali su kao domaćini i to protiv Milwaukeeja 92:105 što nije čudno i iznenađujuće protiv Orlanda 98:113.

Taj poraz protiv Magica stigao je neočekivano, dogodio se prije dva dana kada je Toronto odmarao Leonarda. "Bili smo spori, obrana je bila loša, nismo došli na utakmicu. Takve stvari se dogode s vremena na vrijeme, ne smijemo dopustiti da nam postane navika. Protiv Bostona takvo što ne dolazi u obzir", kaže Serge Ibaka. Boston je u zadnjih deset utakmica nešto lošiji i ima šest pobjeda i četiri poraza, a ta četiri poraza došla su u zadnjih šest utakmica. Vezali su ih kod kuće protiv Lakersa i Clippersa, zatim su svladali Philadelphiju i Detroit, a onda izgubili u Milwaukeeju i Chicagu. U svakom slučaju očekuje se sjajan dvoboj, poslastica večerašnjeg programa u kojoj malu prednost dajemo Raptorsima.

Prognoza: Pobjeda Toronto Raptorsa

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Toronto Raptorsa 1.60, neriješeno 14.0, pobjeda Boston Celticsa 2.40

Sofia Kenin - Rebecca Peterson

U prvom kolu turnira u Acapulcu Amerikanka Sofia Kenin igra protiv Šveđanke Rebecce Peterson. obje igračice u juniorskim danima bile su među onima kojima se predviđala velika budućnost, čak više Kenin nego Peterson iako su Šveđani isticali potencijal svoje igračice. Tri godine mlađa Kenin danas je 37. igračica svijeta, a Peterson 54., a Šveđanka je i imala određenih problema s ozljedama pa nije taj prelazak u seniorski tenis bio najbolji. Amerikanka je odlično krenula u novu sezonu i već ima jednu titulu osvojenu u Hobartu. Posljednji nastup imala je u Dubaiju gdje je svladala Buzarnescu i Kasatkinu pa izgubila od Kužmove.

Peterson je godinu započela nastupom na Australian Openu gdje je zaustavljena u drugom kolu porazom od Marije Šarapove, a zatim se okrenula ITF turnirima u Newport Beachu i Midlandu. Nakon toga nastupala je za Švedsku u Fed Cupu gdje je svladala Lesiju Tsurenko što joj je i najzvučnija pobjeda ove sezone. Inače već je igrala protiv Kenin i to prošle godine u New Havenu gdje je u kvalifikacijama bila uspješnija u tri seta. Nakon toga Kenin je značajno napredovala, igrala je sve bolje i u ovaj susret ulazi sa statusom favorita.

Prognoza: Pobjeda Kenin

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Kenin 1.50, pobjeda Peterson 2.30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!