Košarka

Petrović: "Rađa se nametnuo kao šef struke, postavljao je izbornike i još sastavljao popise igrača"

Petar Jenjić • četvrtak, 28.02.2019.
Petrović: "Rađa se nametnuo kao šef struke, postavljao je izbornike i još sastavljao popise igrača"
Foto: EPA

U razgovoru za Sportske novosti Aco Petrović kazao je kako mu je jasna trenutna situacija s Ukićem koji je nakon verbalnog sukoba sa Stojkom Vrankovićem na prošlom Europskom prvenstvu jednostavno prekrižen. Dodao je i kako trenutno ne vidi izlazak iz ove situacije...

Bivši hrvatski izbornik Aco Petrović osvrnuo se u razgovoru za Sportske novosti na trenutno stanje u hrvatskoj košarci.

"Još sam prije 2-3 tjedna rekao sve jer su stvari bile jasno, unatoč teoretskoj mogućnosti za plasman. Porazi od Poljske i Mađarske su očekivani s obzirom na selekciju tijekom cijelih kvalifikacija. Dugo je jasno da su u Savezu, a prije svega mislim na Dinu Rađu, koji se nametnuo kao šef struke i izravno odlučivao o svemu, to jest postavljao izbornike i još sastavljao popise igrača, podcijenili kvalifikacije."

Nakon što je dao kratak osvrt i na same kvalifikacije koje su kulminirale porazima u rujnu s NBA igračima, osvrnuo se i na stanje oko Roka Ukića i Kruna Simona.

"Što se dogodilo sa Simonom, nije mi poznato, ali situacija s Ukićem je jasna. Nakon treće utakmice na posljednjem Eurobasketu došlo je do "iskri" između Roka i Stojka Vrankovića. Tražili su da ga pošaljem kući, na što sam se nasmijao jer verbalni sukob nije razlog za takav drastičan potez. Tu su ga Dino i Stojko prekrižili za sva vremena, a iako je on htio pomoći jer je prošle sezone igrao dobro u Cedeviti, a sada u Parizu ima jednu utakmicu u tjedno, očito je netko imao prevelik ego da prijeđe preko svega u svrhu boljitka."

Kao izborniku nije mu se potpuno moglo prijeći preko poraza od Rusije u osmini finala Europskog prvenstva.

"Danak sam platio jednoj utakmici jer je Hrvatska u mom mandatu imala 15 pobjeda, od čega deset protiv reprezentacija iz svjetskog vrha. Onda sam ispao Pedro, ali sad više nema ni Pedra, ne postoji kritična masa. Zavladala je apatija koja pokazuje da je kod nas klinički mrtva. Od studenog nas čekaju kvalifikacije za Eurobasket i siguran sam da će ih iz Saveza opet olako shvatiti pa se osvijesti kada recimo odemo u Portugal i izgubimo s 15 razlike", dodao je Petrović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Jura Zeleni28.02.2019. u 18:24
    Pitanje je zašto je Rađa uopće micao Acu??? Nije li Aco repkom skroz uspješno kormilario? Rađina bahatost i nestručnost smde po cijeloj Hrvatskoj. I čovjek nema nimalo srama - svi su krivi a on je eto, lijep, pametan i genijlalac... To što je HR pod njim repka potonula ko Titanik, to je nebitno
    Jura Zeleni
  • Bogomdani28.02.2019. u 15:55
    Bravo Asa, makli Ukića da bi igra ko? Dino i Stojko vizionari veliki
    Bogomdani