Tenis

Kutak za kladioničare: Bucksi žele nastaviti s pobjedama, a Auger-Aliassime uzvratiti Đereu za poraz u finalu

Petar Jenjić • petak, 01.03.2019.
Kutak za kladioničare: Bucksi žele nastaviti s pobjedama, a Auger-Aliassime uzvratiti Đereu za poraz u finalu
Foto: EPA

Pred nama je novi sportski dan u kojem donosimo po jedan par iz tenisa, nogometa i košarke. U reprizi prošlotjednog finala Rio da Janeira snage će ponovno odmjeriti Felix Auger-Aliassime i Laslo Đere, Rayo Vallecano protiv Girone traži izlazak iz opasne zone, dok se Lakersi nadaju prekinuti pobjednički niz Milwaukee Bucksa...

Felix Auger-Aliassime - Laslo Đere

Samo četiri dana nakon međusobnog dvoboja u finalu Rio de Janeira, ponovno ćemo gledat susret Kanađanina Felixa Augera-Aliassimea i Srbina Lasla Đerea. Bit će to dvoboj u kojem će se kanadski tenisač nastojati osvetiti za poraz kada su se oba igrača borila za svoju prvu ATP titulu. Bilo je to vrlo nervozno finale s dosta osvojenih i izgubljenih servisa, a u takvoj se situaciji ipak bolje snašao Đere koji je pokazao jednu kvalitetu više, kako u tom finalu, tako i kroz cijeli turnir.

Aliassime je trenutno 60. igrač svijeta, a u slučaju osvajanja turnira u Sao Paulu ući će među 50 najboljih. Samo tjedan dana nakon prvog polufinala, večeras će ovaj 18-godišnjak imati priliku ući ponovno među četiri najbolja. Turnir je počeo jako dobro, u prvom je kolu svladao petog nositelja Pabla Cuevasa u tri seta, dok je u osmini finala nakon dva odigrana tie-breaka svladao Alberta Ramosa-Vinolasa. Oba su meča trajala više od dva sata.

S druge strane, šest setova za dolazak do četvrtfinala odigrao je srpski tenisač. Na startu turnira svladao je talijanskog kvalifikanta Alessandra Giannessija sa 7:6, 4:6, 6:4, dok je još teže bilo u drugom kolu, ali ipak protiv osjetno jačeg protivnika Maleka Jazirija. Tunižanina je svladao u tie-breaku trećeg seta, a u cijelom je meču dobio tek jedan poen više (102-101). Ipak, malu prednost dajem Kanađaninu koji je ovog tjedna nešto manje bio na terenu te će imati dodatan motiv za osvetu za poraz u prošlotjednom finalu.

Prognoza: Pobjeda Augera-Aliassimea

Koeficijenti (Supersport): pobjeda Aliassimea 1.65, pobjeda Đerea 2.00

Rayo Vallecano - Girona

26. kolo španjolske Primere otvorit će dvije momčadi koje ne stoje baš najbolje ove sezone. Pretposljednji Rayo Vallecano ugostit će trenutno 15. Gironu i tražiti izlaz iz zone ispadanja. Celta Vigo, kao prva momčad iznad "crte" bježi im dva boda, a današnji protivnik je trenutno na pet bodova više. Treba li veći motiv od toga za ekipu koja večeras igra pred svojom publikom.

Šest pobjeda upisao je Rayo ove sezone, a zanimljivo kako su čak četiri stigle u razdoblju od 23. prosinca do 28. siječnja kada je imao niz od pet utakmica bez poraza. Iako su to uglavnom bile momčadi iz donjeg dijela ljestvice (osim Alavesa koji je u pozicijama za europska natjecanja), pobjede govore kako ima kvalitetu za ostanak u najvišem rangu španjolskog nogometa. Nakon toga uslijedilo je nekoliko lošijih utakmica, zaredala su se četiri poraza, a taj će niz nastojati prekinuti večeras.

S druge strane, vjerojatno najvrjedniju pobjedu ove sezone Girona je upisala prije dva tjedna kada je odnijela pobjedu sa Santigao Bernabeua. Rezultati prije toga bili su apsolutno za zaborav. Nakon solidnog ulaska u sezonu, na pobjedu u prvenstvu čekala je još 25. studenoga. Iako je izbacila i Atletico Madrid iz Kupa Kralja, rezultati u LaLigi nisu bili onakvi kakve su priželjkivali. Bilo je tu i remija i poraza, a kao rezultat svega jest borba za ostanak. S obzirom na to da su obje momčad napadački inferiornije ove sezone (postižu u prosjeku jedan pogodak po utakmici), i naša će prognoza ići u tom smjeru.

Prognoza: manje od tri gola

Koeficijenti (Supersport): manje 1.80, točno 4.00, više 3.20

Los Angeles Lakers - Milwaukee Bucks

Posljednja utakmica NBA lige noćas će se odigrati u Staples Centru gdje će Los Angeles Lakersi ugostiti Milwaukee Buckse. Domaćinu opasno prijeti izostanak iz doigravanja, a nakon dva uzastopna poraza u prošloj su utakmici uspjeli doći do pobjede protiv New Orleans Pelicansa. Večeras će tražiti novo slavlje čime bi izjednačili omjer pobjeda i poraza ove sezone. Tri su utakmice iza LA Clippersa koji drže osmu poziciju na Zapadu i morat će ostatak sezone odigrati puno bolje ako žele ući i u drugi, najvažniji dio sezone.

S druge strane, Bucksi i dalje ne staju te i dalje suvereno marširaju regularnim dijelom sezone. Nakon All-Star pauze nastavili su s pobjedama i trenutno su na šest u nizu. Sedmu uzastopnu pobjedu, a 13. u posljednjih 14 utakmica tražit će protiv momčad protiv koje su već jednom igrali ove sezone. Bilo je to 12. studenoga kada su slavili sa 98:80. Druga je najbolja napadačka momčad u ligi sa 117.4 poena u prosjeku, a kada uzmemo u obzir da su Lakersi među lošijim obrambenim ekipama (primaju 113.6 poena po utakmici), očekujemo dosta koševa sa strane Milwaukeeja. Ipak, za kraj je potrebno napomenuti kako su noćas odigrali produžetak protiv Sacramento Kingsa, a već ih večeras očekuje novi zahtjevan protivnik sa Zapada.

Prognoza: Bucksi postižu više od 120.5 poena

Koeficijenti (Supersport): manje 1.85, više 1.85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!