Nogomet

Bjelica: "Kazna je opravdana, zaslužio sam to isključenje"

Jan Šneler • petak, 01.03.2019.
Bjelica: "Kazna je opravdana, zaslužio sam to isključenje"
Foto: FaH

Danas poslijepodne, Nenad Bjelica izašao je pred novinare i rekao svoj dojam na kaznu koja je netom stigla iz Uefe. Zbog isključenja protiv Viktorije iz Plzena, trener Modrih neće smjeti biti na klupi Dinama za vrijeme susreta protiv Benfice...

Kao da nije dovoljna bila jutarnja vijest koju smo dobili o definitivnom otpadanju kapetana Arijana Ademija za obje utakmice protiv Benfice, a upitno i nastavak sezone, poslijepodne je došla vijest o suspenziji trenera Nenada Bjelice. UEFA je zbog isključenja protiv Viktorije Plzen kaznila trenera Modrih s jednom utakmicom kazne.

"Ne kajem se, dogodilo se. Kazna je opravdana, zaslužio sam isključenje. Trebao sam bolje kontrolirati svoje emocije. Izdale su emocije i prihvaćam kaznu, ali ne možete neke stvari u životu planirati. Strahovao sam da ne bude veća kazna. Bio sam prije šest godina kažnjen na klupi Austrije i to mi je olakotna okolnost. Mislim da i nije bio prekršaj za veću kaznu", rekao je Bjelica.

Protiv češkog prvaka, Dinamov stručni stožer koristio se raznim uređajima kako bi se omogućila komunikacija s glavnim trenerom, no prema riječima trenera Dinama, sada to neće biti moguće, a ujedno neće biti niti potrebe.

"Nećemo ništa koristiti, to uostalom nije niti dozvoljeno. Mi uvijek prije utakmica razgovaramo o situacijama koje se mogu dogoditi. Možeš voditi, možeš gubiti, imati igrača manje ili više i na te situacije ćemo biti pripremljeni", istaknuo je trener Dinama.

Bjelici nije prvi put da je isključen, ali na klupi Modrih dosad nije, izuzevši drugo poluvrijeme protiv Viktorije, bio van terena. Sada će se momčad morati adaptirati na igru bez glavnog trenera. Ipak, Bjelica uvjerava kako panike nema i da će ovu situaciju shvatiti potpuno normalno. Uostalom, prvi pomoćnik Rene Poms i drugi pomoćnik Nino Bule rade sjajan posao.

"Utakmica se priprema pet-šest dana. Imamo posljednji sastanak u 13 sati i tu mogu biti prisutan s momčadi. Sve do sat i pol prije mogu biti s momčadi. U tih zadnjih sat i pol ionako ne dajem neke pretjerane informacije. Nedostajat će im možda malo moja energija, ali nije to ništa novo i vjerujem da će moji asistenti odraditi posao na najbolji mogući način", pun povjerenja je Bjelica.

Osim Ademija, protiv Benfice će Dinamu ponovno nedostajati Izet Hajrović. Uzvratni susret protiv Viktorije pokazao je koliko je bosanskohercegovački igrač važan u igri Modrih.

"Hajrović sigurno neće biti raspoloživ u prvoj utakmici, vidjet ćemo za drugu. Što se tiče Ademija, on je otpao za obje utakmice. Preveliki su to bolovi i operacija je neminovnost", dodao je Bjelica.

Sutra Dinamo očekuje susret 23. kola HT Prve lige protiv Lokomotive. Ovaj susret ne dolazi u najbolje vrijeme jer Modri moraju paziti da se još koji igrač ne ozlijedi i potencijalno učini dodatno težim posao stručnom stožeru. Lokomotiva je opasna, ali Modri su ove sezone pokazali kako imaju širok kadar.

"Lokomotiva nam je bila u dva susreta dosad vrlo težak rival. U prvoj utakmici smo dosta teško pobijedili s 1:0 iz jedanaesterca. U drugoj utakmici smo pomalo i sretno pobijedili. Dobra su ekipa s dobrim igračima i dobrim trenerom, možda ne u najboljoj formi u ovom trenutku, ali mi vjerujemo u nas i u naše igrače. Nadam se novoj pobjedi i još većem učvršćivanju prve pozicije", zaključio je trener Dinama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!