Rukomet

Tamše: "Szeged je vrhunska momčad, ali baš zato je izazov za nas"

Branimir Korać • petak, 01.03.2019.
Tamše: "Szeged je vrhunska momčad, ali baš zato je izazov za nas"
Foto: Pixsell

U zadnjem kolu grupne faze rukometne Lige prvaka PPD Zagreb gostuje kod Szegeda. Bit će to vrlo težak susret, ali Zagreb se neće predati tako lako...

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 14. kola EHF Lige prvaka u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši gostovati kod MOL – Pick Szegeda. Dvoboj hrvatskog i mađarskog prvaka na rasporedu je u nedjelju, 3. ožujka s početkom u 17.00 sati.

"Jaka utakmica kod jakog protivnika, on je već osigurao drugo mjesto i to dovoljno govori o njegovoj snazi i kvaliteti. Mi u Mađarsku idemo odigrati što bolje i probati iznenaditi domaćina na njegovom terenu. Znamo da su jaki na svim pozicijama pojedinačno i momčadski, ali dobro se pripremamo. Nedostaje nam nekoliko igrača, ali probavamo i bez njih napraviti dobar posao. Idemo odigrati što je moguće preciznije, tečnije, jako, možemo reći i rasterećeno jer smo osigurali osminu finala i prije tog zadnjeg kola. Imamo svoje želje i ambicije i nadam se da ćemo ih na terenu ispuniti što je bolje moguće", kaže Branko Tamše.

Tamše ne očekuje popust u Szegedu, domaćin će ići na pobjedu nakon što je izgubio u Nantesu.

"Oni će ići maksimalno, igraju pred svojim navijačima, a zadnju utakmicu u Nantesu su izgubili pa će napraviti sve da nas dobiju. Dvorana im je uvijek rasprodana, to je dosta stara dvorana, njihov hram rukometa. Buka u dvorani je strašna, ne možeš komunicirati, ali kao i uvijek sve ćemo dogovoriti prije utakmice. Kada budemo mijenjali igrače, dat ćemo im savjete da prenesu suigračima na teren te ćemo tako održavati komunikaciju."

Szeged je dobro iskautiran, odrađena je i video analiza i svi znaju što ih očekuje u ovom susretu.

"Za dečke je možda ta video analiza prije svakog protivnika nešto novo, ali privikavaju se. Ta analiza traje oko sat vremena, dva dana prije utakmice sat vremena o napadu i dan prije utakmice sat vremena o obrani. Szeged ima vrlo jake i snažne vanjske pucače, imaju dva vrlo robusna pivota, imaju fina lagana krila koja idu u kontru i vole brzi centar. Taktički su vrlo dobro pripremljeni, dugo su zajedno, a dobar sam i s njihovim trenerom kojeg dobro poznaju i Urh Kastelic i Ivan Sršen. On ide u sve detalje, Gaber i Šoštarić su mi rekli da glava boli od te silne analize. Ali baš sve je to i izazov za nas."

"Imaju odličnu obranu, a važan dio nje su vratari Mirko Alilović i Marin Šego. To su vrhunski golmani, jedan je prvi vratar Hrvatske, a drugi bi bio prvi da se nije oprostio od reprezentacije. Tu je još i Blažević koji igra u sredini obrane u kombinaciji s Banhidijem, Gaberom i to odrađuju jako dobro."

FOTO: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!