Ostali sportovi

Definitivan kraj karijere: Mirko Filipović pretrpio moždani udar

Branimir Korać • petak, 01.03.2019.
Definitivan kraj karijere: Mirko Filipović pretrpio moždani udar
Foto: Pixsell

Mirko Filipović odradio je posljednju borbu u karijeri. Hrvatski majstor borilačkih vještina preživio je moždani udar prije tjedan dana i više nikada neće stati u ring...

Nakon što je svladao i Roya Nelsona te se govorilo o novim borbama, Mirko Filipović proživio je teške trenutke, pretrpio je moždani udar i prisiljen je završiti karijeru. Filipović nikada više neće stati u ring, za njega je borilačka karijera gotova.

"Imam problema s vratom, hvatala me nesvjestica kod okreta. Išao sam na magnetsku rezonanciju, sve je bilo u redu, ali bolovi su mi stvarali probleme. Onda sam zarotirao vrat deset puta u jednu pa u drugu stranu i onesvijestio se. Pretrpio sam moždani udar", rekao je Filipović za Novu TV.

Filipović kaže kako to nema veze s posljednjom borbom već jednostavno preopterećenosti s 30-godišnjim treningom i dogodio se nagli pokret nakon kojeg je prisiljen na potpunu promjenu načina života.

"Nikakav udarac više ne smijem primiti, a tri mjeseca ne smijem niti u lakši trening, šetnja je najteža aktivnost. Sklekovi, bicikl, sve što podiže tlak može dovesti do novog izljeva krvi koji bi mogao ovaj put biti smrtonosan ili bih mogao ostati paraliziran ili nesvjestan okoline."

Dramatično obraćanje Filipović je zaključio obećanjem kako će se potpuno pridržavati svih savjeta liječnika.

"Bit ću vrlo discipliniran, ne dolaze u obzir niti lakši sparinzi. Sada slijede terapije lijekovima, nikakav napor ne dolazi u obzir. Karijera je završena, prvi sljedeći udarac u glavu može biti novi moždani udar. S nekim drugim ozljedama mogu se kockati i pokušavati, ali s ovim ne."

FOTO: Igor Soban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!