Rukomet

Podravka upisala visok poraz u Danskoj u prvoj utakmici četvrtfinala

Mihaela Bradovski • petak, 01.03.2019.
Podravka upisala visok poraz u Danskoj u prvoj utakmici četvrtfinala
Foto: FaH

Snažni Ikast slomio je otpor Podravke u Danskoj i svladao ju je s 34:26 čime je Podravka došla u tešku poziciju i neće imati lagan posao u borbi za prolaz...

Podravka je upisala poraz u Ikastu u prvoj utakmici četvrtfinala EHF kupa. Jake Dankinje pokazale su se i prejake te su na kraju upisale pobjedu 34:26 što Koprivničanke neće tako lako nadoknaditi u svojoj dvorani..

Od početka susreta stvari su išle na stranu domaćih igračica koje su se vrlo brzo odvojile i već nakon deset minuta vodile su s visokih 7:2.

Podravka je ipak uspjela smanjiti zaostatak i doći na minus dva, ali nakratko, Ikast se još jednom odvojio i na poluvremenu je vodio sa 17:12.

U drugom dijelu malo dobrih vijesti za Podravku. Ikast je fantastično krenuo i serijom 5:1 pobjegao na 22:13 te prisilio Zlatka Saračevića na prvi time-out, ali nije to donijelo neke velike pomake u igri gošći i Ikast je rutinski kontrolirao dvoboj.

Podravka je pokušavala barem malo smanjiti zaostatak kako bi došla do povoljnijeg rezultata uoči uzvrata, pet minuta prije kraja zaostajala je pet golova, ali Ikast je još malo dodao gas i na kraju slavio s 34:26.

Kod Ikasta najbolje su bile Emma Friis s deset golova i Helene Fauske s devet. Kod poraženih Alena Ihnjeva zabila je sedam pogodaka.

Za nešto više od tjedan dana uzvrat je u Koprivnici, susret se odigrava u nedjelju od 17 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!