Tenis

Vekić bez finala Acapulca, Wang preokretom do pobjede

Petar Jenjić • subota, 02.03.2019.
Vekić bez finala Acapulca, Wang preokretom do pobjede
Foto: EPA

Donna Vekić nije se uspjela plasirati u finale WTA turnira u Acapulcu, bolja je od hrvatske tenisače u tri seta, bila Kineskinja Yafan Wang...

Po drugi puta u razmaku od mjesec danas Donna Vekić dolazila je do završnica WTA turnira, ali noćas ipak nije uspjela izboriti finale Acapulca. Bolja je od hrvatske tenisačice i treće nositeljice bila 65. igračica svijeta Yafan Wang.

Kineskinja je do pobjede stigla nakon nešto manje od dva sata igre sa 2:6, 6:3, 6:1, a za titulu u ovom meksičkom gradu borit će se protiv Sofije Kenin koja je bila bolja od Biance Vanesse Andreescu.

Wang je u prvi set krenula s breakom i vodstvom od 2:1, no tu je i stala. Hrvatska igračica uzvratila je s tri uzastopna breaka te mirno privela prvi set prema kraju.

Nevjerojatan je bio drugi set koji je Kineskinja dobila sa 6:3. Od devet odigranih gemova čak je osam završilo oduzetim servisom, a jedini je uspjela zadržati Wang za vodstvo 5:3. Na početku posljednjeg seta odmah je napravila novi break i povela s 3:0, a nakon toga bez većih poteškoća zaključila meč.

WTA Acapulco, polufinale:
Yafan Wang - Donna Vekić 2:6, 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!