Nogomet

Borba za naslov prvaka: Porto na domaćem terenu, Benfica u sjajnoj formi

Jan Šneler • subota, 02.03.2019.
Borba za naslov prvaka: Porto na domaćem terenu, Benfica u sjajnoj formi
Foto: EPA

U 24. kolu portugalske Primeire, Porto dočekuje Benficu u susretu koji mnogi opisuju kao dvoboj koji će odlučiti o prvaku Portugala...

Od sezone 2001./02., nitko osim Benfice i Porta nije osvojio naslov prvaka Portugala. Posljednje je to uspjelo Sportingu upravo te sezone. U međuvremenu, Porto je osvojio deset naslova, Benfica šest. Prošle sezone naslov je pripao Portu, a i ove godine on ima najveće šanse.

Prije današnjeg derbija Porto ima bod prednosti i dočekuje Benficu na svom terenu. To se ne mora činiti kao velika prednost, ali domaćinstvo je ponekad presudno kod ovakvih susreta. Također, Porto vrlo dobro pamti pobjedu u Liga kupu prije nešto više od mjesec dana. Iako se ne radi o najvažnijem natjecanju, Porto je u Lisabonu slavio protiv Benfice s 3:1. S druge strane, to i u Benfici koriste kao važan argument.

Naime, to je bio posljednji put da je Benfica izgubila. Od tada je upisala sedam pobjeda i jedan remi uz gol razliku 30:5. Jedna od tih pobjeda bila je ona protiv Nacionala (10:0), ali kad bi i nju izbacili iz statistike, omjer od 20:5 je sjajan za sedam odigranih susreta. Obje momčadi igraju u dobroj formi i Benfica definitivno nema prednost s obzirom na dugački niz bez poraza.

Porto je u protekle tri utakmice slavio protiv Setubala, Tondele i Brage bez primljenog pogotka. Obje momčadi igraju napadački jako lijep i brz nogomet. Bit će ovo sigurno sjajna utakmica jer je ulog velik i nitko ne želi danas izgubiti, pogotovo ne Benfica koja bi onda zaostajala četiri boda. Benfica ima nekih manjih problema s ozljedama i teško je očekivati da će Jardel ili Ljubomir Fejsa večeras nastupiti, a nedostupni su Eduardo Salvio i German Conti. Kod Porta jedino je Vincent Aboubakar ozlijeđen.

Ova utakmica će se sigurno s pozornošću pratiti u Maksimirskoj ulici. Benfica je Dinamov sljedeći protivnik u Europskoj ligi i Nenad Bjelica će sigurno pokušati pronaći neku rupu u igri Portugalaca ili dodatno apostrofirati njihove najveće prijetnje. Jasno da ne želimo ozljede niti jednog sportaša, ali se barem nadamo da će Benficu sraz s Portom dobrano izmoriti pa će Bruno Lage odmarati neke igrače u Zagrebu.

Primeira, 24. kolo:
Porto - Benfica (21.30)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!