Nogomet

Benfica pobjedom u Portu preuzela vrh ljestvice, pred Dinamom najteži posao ove sezone

Branimir Korać • subota, 02.03.2019.
Benfica pobjedom u Portu preuzela vrh ljestvice, pred Dinamom najteži posao ove sezone
Foto: EPA

Dinamov protivnik u osmini finala Europske lige, Benfica, bilježi pobjede u portugalskom prvenstvu i s nova tri boda nalazi se na vrhu ljestvice. Posljednja pobjeda upisana je u najvećem dvoboju portugalskog nogometa protiv Porta...

Benfica je i u Portu pokazala koliko je snažna i opasna te kako će Dinamo u četvrtak imati daleko najteži posao ove sezone. Momčad iz Lisabona odigrala je dobru utakmicu i slavila s 2:1, a tako je ujedno zasjela i na vrh ljestvice.

Pokazala je Benfica su svoju tehničku kvalitetu, veliki talent i brzinu, ali je i pokazala da može igrati i čvrsto i pomalo prljavo. Prednjačio je tu Gabriel koji je na kraju i zaradio dva žuta kartona te u 77. minuti napustio travnjak.

Embed from Getty Images

Inače Porto je stigao do vodstva u 18. minuti pogotkom Adriana nakon slobodnjaka s 18 metara. Prvi pokušaj završio je u živom zidu, ali lopta mu se vratila i iz prve ju je poslao u mrežu.

Vrlo brzo gosti su poravnali. Nakon serije pogrešaka u obrani Porta, lopta je došla do Seferovića koji u sredini pronalazi samog Joaa Felixa, a on takve prilike ne propušta i s desetak metara zabija za 1:1.

I u drugom dijelu igralo se otvoreno i vrlo borbeno, a u 52. minuti gosti su došli do preokreta. Rafa Silva postigao je vrlo lijep pogodak s ruba kaznenog prostora.

Do kraja susreta Porto je pritiskao i tražio poravnanje, imao je i gredu nakon udarca glavom Rubena Diasa, no ostalo je 1:2.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!