Rukomet

Nexe pobjedom u Makedoniji dolazi na korak od četvrtfinala

Jan Šneler • nedjelja, 03.03.2019.
Nexe pobjedom u Makedoniji dolazi na korak od četvrtfinala
Foto: Pixsell

U četvrtom kolu EHF kupa našički Nexe odlazi na gostovanje kod Eurofarm Rabotnika, a u slučaju pobjede Našičani bi praktički osigurali nastup u četvrtfinalu...

Sjajna sezona za Nexe se nastavlja. Osim odličnih igara u SEHA-Gazprom ligi i domaćin natjecanjima, Nexe odlično odrađuje posao u EHF kupu. Vrlo blizu su Našičani četvrtfinalu, a danas bi na gostovanju kod Eurofarm Rabotnika trebali potvrditi prvo mjesto.

Nexe je u sjajnoj poziciji. Neporažen je, ima šest bodova, a Hannover i Tatabanya igraju međusobno danas u 13 sati. U slučaju da Mađari pobijede Nexe bi pobjedom osigurao prva dva mjesta i bio bi mu dovoljan jedan bod iz sljedeća dva susreta za prvo mjesto. Ipak, nešto je realnija opcija da Hannover slavi i bodovno se izjednači s Tatabanyom na četiri boda.

Što se tiče današnjeg protivnika, oni su i u Našicama pokazali kako se radi o solidnoj momčadi, no treba isto tako naglasiti kako Nexe nije bio kompletan te je iz tog razloga Nexeu trebalo više od poluvremena da slome otpor gostiju. Ostavili su Eurofarm na samo 18 golova, imali čak i osam pogodaka prednosti i jasno je da je našička momčad daleko jača i kompaktnija.

Što se tiče Rabotnika, oni ističu kako nemaju ambicija u europskim natjecanjima te im ovi susreti služe kao dobra priprema za završnicu makedonskog prvenstva. Rabotnik ima nekoliko ozlijeđenih igrača čime su naoko slabiji nego u Našicama, ali vjeruju da će u svojoj dvorani u Bitolju uspjeti doći do pozitivnog ishoda.

Utakmica počinje u 19 sati.

EHF kup, 4. kolo:
Eurofarm Rabotnik - Nexe (19.00)

FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!